Tekil mesaj gösterimi
Alt 28 Kasım 2022, 08:51   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Topuklu Ayakkabıyla Rahat Yürümenin Yolları




Topuklu Ayakkabıyla Rahat Yürümenin Yolları
Www.TrendForum.Net


Topuklu Ayakkabıyla Rahat Yürümenin Yolları

Topuklu ayakkabılar, çoğu kıyafeti tamamlayan harika kadın ”enstrümanlarıdır.” Aynı zamanda, bacaklarımızı bir süper model edasında gösterir. Ancak, yüksek topuklu ayakkabıları giymenin ne yazık ki bir bedeli var; yürümesi zordur, rahatsız hissettirir, kızaran, şişen ve hatta su toplayan yorgun ayakların birincil suçlusudur. İyi haber, topuklu ayakkabıyla rahat yürümek için birkaç püf noktasına dikkat etmek işimizi kolaylaştırabilir.



Marilyn Monroe ”Bir kıza doğru ayakkabıları ver, dünyayı fethetsin” sözünde hiç şüphesiz topuklu ayakkabılardan bahsediyordu. Peki ama en sevdiğiniz topuklu ayakkabı modelini satın almanıza rağmen ya onlarla yürümekte güçlük çekiyorsanız? Mesele şu ki, yaz sezonu yaklaştıkça topuklu ayakkabı giyme olasılığımız daha çok artıyor. Düğünler, nişanlar, toplantılar, doğum günleri, ilk buluşmalar ve sayısız organizasyonlar… Böylesi özel anlarda utanç verici herhangi bir aksilik yaşamamak için yüksek topuklu ayakkabı giyme konusuna hakim olmak gerekiyor.

Yürürken Önce Topuğunuzu Yere Basın
Topuklu ayakkabılarla yürürken ilk önceliğiniz mümkün olduğunca normal şekilde yürümek olmalı. Spor ayakkabıyla adım atarken ayağınızın tabanının komplesini bir anda yere basmıyorsunuz değil mi? Öyleyse topuklu ayakkabılarda da aynı kuralı uygulayın. Öncelikle ayakkabının ökçesi yere basmalı ardından ayak parmaklarına doğru olan taban kısmı yere temas etmeli.

Küçük Adımlar Atmakla Başlayın
Topuklu ayakkabıyla yürümek konusunda sıkıntı yaşayan bir kadınsanız dikkat etmeniz gereken ikinci kural mümkün olabildiğince kısa adımlar atmak olmalı. Yürüyüş esnasında dizlerinizi çok fazla bükmeyin ve adımlarınızı kısa tutun. Koşmaya çalışmayın! Ayakkabınızın topuğu ne kadar uzunsa adımlarınızın o kadar kısa olması gerektiğini bilin. Hem bu sayede daha zarif bir görünüm ortaya çıkaracaksınız.

Duruş Pozisyonu Önemlidir
Annenizin, dik durmanız gerektiğini söylediğini hatırlıyor musunuz? Bu konuda oldukça haklı. Dik bir duruş, vücuttaki her şeyi hizalar ve kamburluğa engel olur. Aynı zamanda, yüksek topuklu ayakkabılar ile rahat bir şekilde yürüyebilmek için de önemlidir. Stilettolarla yürürken; dik durun (çok hafif geriye yaslanabilirsiniz), sürekli yere bakmayın, denge için kollarınızı hafifçe sallayın, acele etmeyin, koşmayın ve çenenizin zemine paralel olduğundan emin olun.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt