Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2022, 13:22   #1
Çevrimdışı
DeepSilence
Banlı Üye
Nerisona-c Krem




Nerisona-c Krem
Www.TrendForum.Net

Formülü:

1 g Nerisona C, 1 mg (% 0.1) Diflukortolon valerat ve 10 mg (% 1) Klorkinaldol içerir.

Yardımcı maddeler:
Disodyum edetat dihidrat

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Nerisona C, bir kremin endike ve iltihabi belirtilerin ön planda olduğu, bakteriyal ve/veya mikotik enfekte deri hastalıklarının başlangıç ve ara tedavisi için uygundur; örneğin:

• Bakteriyal ve/veya mikotik enfekte ekzema (numuler ekzema, seboreik ekzema ve dishidrotik ekzema gibi); varikoz semptom kompleksinde ekzema, (ancak direkt alt ekstremite ulkusları üzerine değil); bakterid, ekzematid
• Pioderma (follikülit, impetigo) ve eritrazma gibi deri enfeksiyonları
• Dermatomikozlar (tinea, candidiasis, pitiriasis versicolor)

Nerisona C, ayrıca bahsi geçen iltihabi ve allerjik deri hastalıklarında bakteriyal ve mikotik enfeksiyonların profilaksisi için uygundur.

Kontrendikasyonları:

Tedavi alanında tuberkülotik veya luetik süreçler bulunduğunda; virozlarda (örn: varicella, herpes zoster), rozasea, perioral dermatit ve tedavi edilecek bölgedeki aşı sonrası cilt reaksiyonlarında kontrendikedir.
Etken maddelere veya içerdiği maddelerin herhangi birine karşı aşırı duyarlık.

Uyarılar/Önlemler:

Yüze uygulamalarda, Nerisona C'nin göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Eğer uzun süreli Nerisona C tedavisi deriyi çok kurutursa, ilaveten veya dönüşümlü olarak, deriyi yağlandıran nötral bir pomadın veya yağlı pomadın kullanımı önerilir.

Sistemik kortikoidlerde olduğu gibi, lokal kortikoidlerin kullanılması ile de (örn. uzun süre yüksek doz veya geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriye uygulanmaları sonucu) glokom gelişebilir.


Gebelik ve laktasyon
Gebelik kategorisi C'dir.
Birçok epidemiyolojik çalışma gebeliğinin ilk trimestrinde sistemik glukokortikoidler ile tedavi edilen kadınların çocuklarında dudak yarığı görülme riskinde artış olabileceğini düşündürmektedir. Dudak yarıkları nadir görülen bir oluşum bozukluğudur ve sistemik glukokortikoidler teratojenik iseler bu, gebeliği esnasında tedavi edilen her 1000 kadın için bir veya iki vaka artışı anlamına gelir. Gebelik esnasında topikal glukokortikoid kullanımı hakkındaki veriler yetersizdir, bununla birlikte topikal glukokortikoidlerin sistemik etkileri çok düşük olduğu için daha düşük bir oran beklenmelidir.
Genel bir kural olarak kortikoid içeren topikal preperatlar gebeliğin ilk trimestrinde kullanılmamalıdırlar.
Nerisona C ile tedavinin klinik endikasyonu gebe ve süt veren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle geniş alanların tedavisinden kaçınılmalıdır. Emziren kadınların memelerine Nerisona C tatbik edilmemelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nerisona C ile tedavide nadir vakada kaşıntı, yanma, eritem veya veziküllenme gibi lokal semptomlar oluşabilir.
Kortikoid içeren preperatların geniş alanlara (vücut yüzeyinin % 10'u ve fazlası) ve/veya uzun süreli (4 haftadan uzun) uygulamalarda, şu yan etkiler oluşabilir: deride atrofi, telenjiektaziler, striae, deride akne formunda değişiklikler gibi lokal semptomlar ve kortikoid'in absorpsiyonuna bağlı olarak sistemik etkiler.
Topikal uygulanan diğer kortikoidlerde de görüldüğü gibi nadir vakada follikülit, hipertrikoz, perioral dermatit ve formülasyondaki bileşenlerin herhangi birine karşı allerjik reaksiyonlar oluşabilir.
Nerisona C, kadında gebelik veya süt verme döneminde uzun süre veya geniş alanlarda uygulandığında, yeni doğanlarda da bazı yan etkilerin oluşması mümkündür (örn. hamileliğin son haftalarındaki uygulamalar sonucunda böbreküstü bezi fonksiyon bozuklukları).

İlaç etkileşimleri:

Bilinmemektedir.

Kullanım şekli ve dozu:

Tedavinin başında Nerisona C, günde 2 - bazen 3 defa ince bir tabaka halinde hastalıklı deriye sürülür. Hastalık tablosunda iyileşme olunca, sıklıkla günde 1 kez uygulama yeterlidir.
Süt çocukları ve 4 yaşına kadar çocuklar, özellikle çocuk bezi ile örtülü deri bölgelerinde, 3 haftadan daha uzun süre tedavi edilmemelidirler.


Doz Aşımı
Yapılmış olan akut toksisite çalışmalarının sonuçlarına dayanarak deriden tek bir aşırı doz uygulaması (absorbsiyona olanak veren şartların varlığında geniş bir yüzeye uygulama) veya tüm bir tüp içeriğinin yanlışlıkla oral alınması sonrasında akut bir intoksikasyon riski beklenmemektedir.
 
Alıntı ile Yanıt