Toprak Razgatlıoğlu, MotoGP'deki ilk yarışına Tayland'da 21. sıradan başladı.
Startta pozisyonunu koruyan Toprak, 26 turun ardından damalı bayrağı 17. sırada gördü ve takım arkadaşı Jack Miller'ın yaklaşık 8.5 saniye önünde yer aldı.
Yamaha fabrika takımı sürücüleri Fabio Quartararo ve Alex Rins ise sırasıyla 14. ve 15. sıralara yerleştiler.
Seansın ardından konuşan Toprak, "Bu benim MotoGP'deki ilk tam yarışım oldu ve elbette daha iyi bir sonuç almayı umuyordum. Ancak uzun ve oldukça zorlu bir yarıştı — bu sıcaklıkta 26 tur atmak fiziksel olarak çok yorucuydu."
"Arka tutuş konusunda bazı sorunlarımız vardı, özellikle yarış ilerledikçe bu daha da belirgin hale geldi."
"Ama suçu başka bir yere atmak istemiyorum. Hâlâ öğrenecek çok şeyim olduğunu biliyorum, aynı zamanda Yamaha'nın paketi geliştirmek için çok çalıştığını da biliyoruz."
"Yarış boyunca tutuş oldukça sınırlıydı ve birbirimize yakın gidiyor olmamızdan da anlaşılacağı üzere bu durum tüm Yamaha sürücüleri için ortaktı. Şimdi odağımız bir sonraki yarışta."
"Ben elimden gelenin en iyisini yapacağımı biliyorum, elbette tüm takımın da aynısını yapacağını biliyorum." yorumlarında bulundu.
motorsport