Honda sürücüsü, yaşadığı problemi “harici bir tedarikçiyle ilgili” olarak tanımlarken, motosiklet üzerinde kalmanın bile tehlikeli hale geldiğini söyledi.
Marc Marquez’in jant patlaması sonrası beşinciliğe yükselen Mir, bitime birkaç tur kala kendi arka lastiğinde yaşanan farklı bir sorun nedeniyle pite girmek zorunda kaldı.
Marquez’in problemi sert bir kerb darbesi sonrası jant kaynaklı yaşanırken, Mir’in arka lastiğinin orta kısmında belirgin bir kauçuk kaybı dikkat çekti.
GPOne.com’a konuşan 2020 dünya şampiyonu, “22 tur boyunca yarışı çok iyi götürdüm, ta ki ‘harici bir tedarikçi’ ile ilgili bir problem yaşayana kadar” diyerek lastik kelimesini özellikle kullanmamayı tercih etti.
“Ne olduğunu detaylı şekilde incelememiz gerekiyor çünkü çok tuhaftı. Normalde tutuşta bir düşüş hissedersiniz ama bu durumda doğrudan yarış dışı kalmak zorunda kaldım” dedi.
Mir, yaşanan aşırı patinajın RC213V’nin elektronik sistemlerini bile şaşırttığını belirtti. “Motosiklet üzerinde kalmak bile mümkün değildi çünkü tehlikeliydi. Patinaj o kadar fazlaydı ki elektronik sistemler düzgün çalışmıyordu, motosiklet adeta duruyordu” ifadelerini kullandı.
Sorunun ani geliştiğini vurgulayan İspanyol sürücü, “Bir turdan diğerine oldu. Hepimiz lastik yönetiminde zorlanıyorduk ama bu farklı bir şeydi. Anlamamız gerekiyor” dedi.
Mir, sorun yaşanmasaydı dördüncülük için Jorge Martin’i zorlayabileceğini düşündüğünü de ekledi. “Bizim için kolay bir pist değil."
"Ön tarafla telafi etmek zorundaydım ama pozisyonumu savunabildim ve son bölümde atak bile yapabiliyordum. Böyle bir pistte ilk beş hatta ilk dört ihtimali beklentimizin üzerindeydi. Bu yüzden yazık oldu” diye konuştu.
Mir’in yarış dışı kalması sonrası en iyi Honda, yarışı 10. sırada tamamlayan Luca Marini oldu.
motorsport