Eski Formula 1 pilotu Juan Pablo Montoya, Ferrari'nin 2026 sezonunda rekabetçi olacağına inanmıyor.
Büyütmek için tıklayınız, esas boyutları 1000x666.
Formula 1, 2026 Dünya Şampiyonası perdesini açmaya hazırlanırken gerçek güç dengelerini bu hafta sonu Avustralya'da göreceğiz.
Özellikle Mercedes'in testlerde ne kadarını gizlediği ve Ferrari’nin yaklaşık 20 yıldır hasret kaldığı dünya şampiyonluğunu gerçekten hedefleyip hedefleyemeyeceği merak konusu.
Charles Leclerc, Bahreyn testlerinde en hızlı isim olurken Ferrari'nin kozlarından biri de Sakhir'de birkaç tur boyunca görülen 180 derece dönen arka kanat oldu
SF-26'nın gerçek rekabet gücüne dair şüpheler sürüyor ve Juan Pablo Montoya da bu görüşe katılan isimlerden biri.
Kolombiyalı eski pilot, Vision4Sport'a verdiği demeçte şunları söyledi: "Ferrari rekabetçi olmayacak, bunun gerçekleşeceğini hayal etmek zor."
"Her yıl aynı hikâye yaşanıyor, bu yüzden her şeyi bir araya getirebileceklerine inanmak zor, bunu gerçekten gözümde canlandıramıyorum."
"Aslında rekabetçi olacaklarını söylemek isterdim çünkü Hamilton'ın Ferrari ile dünya şampiyonu olduğunu görmek isterim. Bunun harika olacağını düşünüyorum. Ama bunu gerçekten başarabileceklerine inanmak zor.
"Bence şampiyonluğu George Russell kazanacak ve takımlar şampiyonluğunu da Mercedes alacak.”
motorsport