Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Mart 2026, 09:51   #1
heulwen
Men of Mayhem
Ruh HalimYorgun
Hamilton: “Mercedes’in fazladan gücü nereden bulduğunu anlamamız gerek”

Hamilton: “Mercedes’in fazladan gücü nereden bulduğunu anlamamız gerek”
Www.TrendForum.Net

Yedi kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton, Avustralya Grand Prix hafta sonunda aracın genel performansından memnun olduğunu ancak sıralama turlarında yaşanan güç kaybının işlerini zorlaştırdığını söyledi.

İlk denemelerinde orta sert lastiklerle iyi hissettiğini söyleyen Hamilton, piste yeniden döndüğünde tempoyu yakalayamadığını ifade etti.

“Genel olarak Q2’ye kadar kusursuza yakın bir hafta sonu geçiriyorduk. Araç iyi hissettiriyordu ve mühendislik tarafında her şeyden memnundum. Ancak Q2’de güç kaybettik ve pite dönmek zorunda kaldık.”

“Tekrar piste çıktığımızda önümüzde daha fazla araç vardı ve lastikler yeterince sıcak değildi. Dolayısıyla tempomuzu kaybettik ve bu yüzden iyi turlar çıkaramadık.”

Mercedes’in performansına da değinen Hamilton:

“Durumu pek anlamıyorum; testlerde böyle bir performans göstermemişlerdi ama şimdi sanki bir yerden ekstra güç bulmuş gibiler. Bunun ne olduğunu anlamamız gerekiyor. Umarım sıkıştırma oranıyla ilgili bir mesele değildir; eğer öyleyse FIA’nın buna izin vermiş olması beni hayal kırıklığına uğratır. Ama durum buysa biz de aynı şeyi yapmak için takımı zorlarız.” dedi.

Hamilton, herhangi bir rakip takımın aylar boyunca performans avantajına sahip olmasının sezon üzerinde büyük etkisi olabileceğini de belirtti.

Güç ünitesiyle ilgili yeni düzenlemeler hakkında nasıl hissettiği sorulduğunda İngiliz pilot:

“Araç aslında sürüş bakımından güzel hissettiriyor, sorun daha çok güç ünitesinde. Güç var ama sürekli değil. Turun başında yarım gazla çıkıyorsunuz, sonra tam gaza geçiyorsunuz. Bu Formula 1’in doğasına biraz ters çünkü normalde tamamen saldırı modunda olmanız gerekirken bazen bazı yerlerde gaz kesip enerjiyi yönetmeniz gerekiyor. Ben de dahil pilotlar bu kısmı pek sevmiyor.” şeklinde cevapladı.

Pilotların son toplantısında yeni düzenlemeler hakkında yoğun tartışmalar yaşandığı da gündeme gelirken Hamilton, toplantıda çok fazla söz almadığını belirterek:

“Ben pek söz hakkı almadım ama kimsenin mutlu olmadığını söyleyebilirim. Yine de FIA ile çalışarak her şeyi biraz daha iyileştirmeye çalışacağız.”

“Hâlâ yeniliklere adapte olmaya çalışıyorum.” dedi.

motorsport

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

𐱅𐰭𐰼𐰃:𐱅𐰇𐰼𐰜𐰇𐰏:𐰚𐰇𐰔𐰓𐰔𐰇𐰤:𐰘𐰏𐰓𐰔𐰇𐰤

Şimdi senin o durgun ve her şeyden çekilmiş halini,
bir yaşam tembelliği sanıyorlar.

Alıntı ile Yanıt