Tekil mesaj gösterimi
Alt 03 Aralık 2022, 19:05   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Belen Tava Tarifi




Belen Tava Tarifi
Www.TrendForum.Net



MalzemelerMalzemeler;

1 adet soğan (doğranmış)
1 adet yeşil biber (doğranmış)
1 adet kapya biber (doğranmış)
1 adet doğranmış domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
100 gram eritilmiş tereyağı
400 gram kuzu eti

Belen Tava Tarifinin Püf Noktası;

Mutlaka demir döküm bir tava kullanın, etinizin taze olmasına da özen gösterin. Dilerseniz tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.

Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır ?

Tüm doğranmış sebzeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
Üzerine iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
Ardından üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.


Afiyet Olsun.


__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt