Tekil mesaj gösterimi
Alt 09 Mart 2026, 07:03   #1
heulwen
Men of Mayhem
Ruh HalimYorgun
Hadjar'dan Red Bull'a çağrı: "Daha iyisini yapmalıyız, bataryam olsaydı liderliği kolayca alırdım"

Hadjar'dan Red Bull'a çağrı: "Daha iyisini yapmalıyız, bataryam olsaydı liderliği kolayca alırdım"
Www.TrendForum.Net

Melbourne'deki sıralama turlarında Ferrari ve McLaren pilotlarını az farkla geride bırakarak üçüncü sırayı alan Isack Hadjar, startta gösterdiği reaksiyon süresi sayesinde birkaç saniye içinde pole pozisyonundaki George Russell'a liderlik için meydan okudu.

Ancak bu mücadele kısa sürdü. Red Bull pilotu, rakiplerinin çoğu gibi enerji kullanımı yapamadı ve kısa süre içinde Charles Leclerc tarafından geçildi. Sonrasında Lewis Hamilton da Hadjar'ı geride bıraktı.

Hadjar yarışın ardından şöyle konuştu: "Start inanılmazdı. Aslında yarışa bataryam olmadan başladım. Buna rağmen kalkışım çok iyiydi ve liderliği kolayca alıyordum. Günün en azından iyi tarafı buydu; gerçekten çok iyi bir start aldık."

"Tam 'liderliği alıyorum' diye düşündüğüm anda güç tamamen bitti. Birkaç tur boyunca sadece enerjiyi geri kazanmakla uğraştım. Motorun sesi de çok kötü geliyordu, bu yüzden yarışı bitiremeyeceğimi anladım. Yazık oldu; bence Lewis ile mücadele edebilirdik."

Startta enerji kullanamamasının teknik bir arızadan mı yoksa başka bir sebepten mi kaynaklandığı sorulduğunda Hadjar bunun teknik bir problem olmadığını söyledi: "Hayır, teknik bir sorun değil. Sadece bunun tekrar yaşanmaması için daha iyisini yapmamız gerekiyor."

"Altı günlük test sürecinde ve antrenmanlarda bunu simüle edemedik. Açıkçası bunlar yeni senaryolar. Yarış senaryosu farklı. En azından iyi bir deneyim oldu."

Hadjar'ın RB22 aracı 11. turda arızalanarak yarış dışı kaldı. Bu sırada Kimi Antonelli tarafından geçilmişti ve arkasından gelen Arvid Lindblad'a karşı savunma yapıyordu.

Fransız pilot, düzlüklerde yaşadığı dezavantajı şöyle anlattı: "Düzlükte sizden 30 km/s daha hızlı giden biriyle mücadele etmek zor."

"Açıkçası pistte kendimi harika hissediyordum. Hafta sonu boyunca hiç hata yapmadım. Araca çok rahat adapte oldum ve bu yüzden olanlar daha da üzücü."

"Hâlâ pistte olup üçüncülük için mücadele ediyor olmayı isterdim, eğlenceli olurdu."

"Ben buraya puan almak ve podyuma çıkmak için geldim. Bugün tamamen yanlış gitti ama sezon daha yeni başlıyor."

motorsport

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

𐱅𐰭𐰼𐰃:𐱅𐰇𐰼𐰜𐰇𐰏:𐰚𐰇𐰔𐰓𐰔𐰇𐰤:𐰘𐰏𐰓𐰔𐰇𐰤

Şimdi senin o durgun ve her şeyden çekilmiş halini,
bir yaşam tembelliği sanıyorlar.

Alıntı ile Yanıt