Max Verstappen, Albert Park'ta cumartesi günü gerçekleşen sıralama turlarının ilk bölümünde elenmişti.
Dört kez dünya şampiyonu pilot, Q1'de ilk virajda bariyerlere çarparak kırmızı bayraklara sebep olmuştu. Bu olayın ardından Verstappen, pazar günkü yarışa 20. cepten başladı.
Yarış boyunca istikrarlı bir şekilde yükselen Verstappen, damalı bayrağı altıncı sırada görerek 8 puanı hanesine yazdırdı.
Verstapen, yarışın ardından şunları söyledi: "Yarış pek keyifli değildi. Geçişler eğlenceliydi ama iki saniye daha yavaş araçlarla yarıştım, yani işim sadece trafiği temizlemekti, gerçek bir mücadele yoktu. Kulağa garip gelebilir ama ben böyle görüyorum."
"Olabildiğince temiz geçişler yapmaya ve orta sıraları geçtikten sonra ritmimi bulmaya çalıştım."
"Lastik aşınmamız çok fazlaydı ve bu, yarışın geri kalanını ciddi şekilde etkiledi. Sert lastiklerin bizim için daha iyi olacağını düşünmüştük ama maalesef o lastik bugün işe yaramadı."
Red Bull'un diğer takımlar karşısındaki durumunu değerlendiren Verstappen, "Mercedes her pistte hızlı olacak. McLaren konusunda emin değilim. Bahreyn testlerinde daha hızlıydılar."
"Her pist ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Sonuçta üçüncü veya dördüncü hızlı olmanız önemli değil; hedefimiz her zaman en üstte olmak. Sezon boyunca farkı kapatmayı umuyoruz çünkü şu anda hâlâ kayda değer bir fark var." yorumlarında bulundu.
motorsport