George Russell, Avustralya Grand Prix’sinin startında yaşadığı zor anların, batarya enerjisinin tükenmesinden kaynaklandığını açıkladı. Pole avantajını dördüncü sıradaki Charles Leclerc’e kaptıran Mercedes pilotu, start anının çok kötü olduğunu söyledi.
Russell’ın takım arkadaşı Kimi Antonelli de benzer şekilde zor bir başlangıç yaptı ve startın ardından yedinci sıraya kadar geriledi. İtalyan pilot, Lewis Hamilton, Arvid Lindblad ve Isack Hadjar gibi isimlerin baskısıyla karşı karşıya kaldı.
Russell yarışın ilk bölümünde Leclerc’e karşı liderlik mücadelesi verdi. İlk etapta bu mücadeleyi kaybediyor gibi görünse de Hadjar’ın pistte kalmasıyla ortaya çıkan sanal güvenlik aracı Mercedes’e avantaj sağladı. Bu sayede Russel, nispeten düşük zaman kaybıyla pite girebildi.
Bu esnada Ferrari’nin pit stop yapmaması ise Mercedes’in stratejik avantaj elde etmesine yol açtı. Böylece Russell ve Antonelli yeniden ilk iki sıraya yükselmeyi başardı.
Yarışın ardından basına konuşan Russell start anındaki sorun hakkında, “Griddeyken batarya seviyesine baktım ve hiçbir şey kalmadığını gördüm. Bu yüzden kötü bir start aldım ve ardından Charles ile çok yakın mücadeleler yaşadık.” dedi.
Russell ayrıca yarışın ilk bölümünde yoğun rekabet yaşandığını da belirtti. Ona göre öne geçen pilotun liderliği koruması son derece zordu.
Mercedes pilotu, düzlük modunun bazı virajlarda araç kontrolünü zorlaştırdığını da ifade etti. Bu moddayken aracın ön tarafındaki tutuşun ciddi şekilde azaldığını ve özellikle sekizinci viraj çıkışında ön kısmın belirgin şekilde kaydığını söyleyen Russell, FIA’nın bu konuda bazı düzenlemeler yapabileceğini dile getirdi.
Yaşadığı kötü startın ardından Antonelli de toparlanmayı başardı. Startta yedinciliğe kadar gerileyen genç pilot, yarışın ilerleyen bölümünde önündeki araçları geçerek yeniden ön grubun temposuna yetişti.
Antonelli de start öncesinde yeterli batarya enerjisine sahip olmadığını doğruladı. Bu durumun Ferrari pilotlarına ve enerji tasarrufu yapabilen diğer rakiplere fırsat yarattığını söyledi.
İtalyan pilotun hafta sonu boyunca yaptığı tek geri dönü bu değildi. Üçüncü antrenman seansında yaptığı kazanın ardından Mercedes ekibi aracını sıralama turlarına yetiştirmeyi başarmıştı.
Yarışın genelinden memnun olduğunu belirten Antonelli özellikle son bölümdeki tempolarınını vurgulayarak, "Sezon için isteyebileceğimiz en iyi başlangıçtı. Start çok kötüydü ve çok sıra kaybettim ama sonra geri dönüş yapabildim.” dedi ve yarışın ilk turlarındaki mücadelelerin keyifli olduğunu da sözlerine ekledi.
motorsport