Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2026, 00:08   #1
heulwen
Men of Mayhem
Ruh HalimYorgun
Russell: "En sıkı F1 taraftarları bile bu kuralları sevmeye başladı, bu harika"

Russell: "En sıkı F1 taraftarları bile bu kuralları sevmeye başladı, bu harika"
Www.TrendForum.Net

2026 sezonuyla birlikte araçalrın hem şasisinde hem de güç ünitelerinde köklü değişikliklere gidildi.

Elektrik enerjisine daha fazla bağımlı hale gelen yeni motorlar, pilotların düzlüklerde vites düşürmesini veya viraj girişlerinde gaz kesmesini gerektiriyor. Bu durum, sezonun ilk iki yarışında sıkça görülen pilotların birbirini sürekli yakalayıp geçtiği çekişmeli bir yarış tarzını beraberinde getiriyor.

Russell, Melbourne’de Charles Leclerc ile yaşadığı ve Cumartesi günü Lewis Hamilton ile sergilediği çekişmelerin, bu yeni tarzın eğlenceli yönlerini ortaya koyduğunu belirtti.

Yeni kurallara dair en büyük eleştirileri Max Verstappen ve Lando Norris getirirken, Russell bu görüşe karşı çıkıyor.

Russell şöyle dedi: "Hem Melbourne'de hem de bu sabahki sprint yarışında liderliği daha önce koruyabilmek için işleri biraz daha farklı yapabilirdim."

"Ancak yeni 'sollama modu' sayesinde arkadaki pilotun boost düğmesini 330 kilometre/saate kadar kullanabilmesi, öndeki pilotun ise sadece 290 ile sınırlı kalması oldukça etkili görünüyor. Bu sistem klasik DRS değil ama hız farkı oluşturma konusunda benzer bir mantıkla işliyor."

Bence oldukça ilginç ve eğlenceli bir sistem; hatta sıkı taraftarların bile, belki sadece bir hafta öncesine kadar olduğu gibi yeni kurallardan nefret etmediğini, aksine onları sevmeye başladığını düşünüyorum. Sadece bu sisteme biraz daha şans vermemiz gerekiyor."

Sezon öncesinde Esteban Ocon'un "kartingden beri öğrendiğimiz her şeyi unutabiliriz" şeklindeki karamsar tahmininin aksine Russell, rekabetin yakınlığı nedeniyle durumu çok daha olumlu görüyor.

Russell, "Geçen hafta Lewis sanki biraz tasarruflu gidip Charles ve benim çekişmemizi izledi. Yani fırsat kolluyordu. Bugün ise Lewis ve ben çekişirken Charles fırsat bekliyordu, yani pistte çok fazla aksiyon var ve bu kesinlikle eski karting günleri gibi hissettiriyor çünkü ilk üç veya dört pilotun hepsi rekabetin içinde."

"Formula 1'de üç veya dört aracın aynı pozisyon için gerçekten pist üzerinde dişe diş mücadele edebildiği böyle bir dönemi hiç hatırlamıyorum." dedi.

motorsport

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

𐱅𐰭𐰼𐰃:𐱅𐰇𐰼𐰜𐰇𐰏:𐰚𐰇𐰔𐰓𐰔𐰇𐰤:𐰘𐰏𐰓𐰔𐰇𐰤

Şimdi senin o durgun ve her şeyden çekilmiş halini,
bir yaşam tembelliği sanıyorlar.

Alıntı ile Yanıt