Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2026, 09:47   #1
heulwen
Men of Mayhem
Ruh HalimYorgun
Formula E pilotlarından FIA’ya ortak mektup: Yönetim eleştirisi gündemde

Formula E pilotlarından FIA’ya ortak mektup: Yönetim eleştirisi gündemde
Www.TrendForum.Net

Formula E’deki 20 pilotun hepsi, FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem’e hitaben ortak bir mektup göndererek seride değişim talebinde bulundu.

Edinilen bilgilere göre mektup, griddeki tüm pilotlar tarafından imzalandıktan sonra 11 Mart’ta sürücüler birliği temsilcileri Lucas di Grassi ve Oliver Rowland tarafından FIA’ya iletildi.

Mektupta özellikle hakem kararlarının tutarsızlığı, yarış yönetimi ve bazı kuralların uygulanış biçimiyle ilgili şikayetler dile getirildi.

Doğrudan FIA Başkanı’na gönderilen metinin ilk kısımlarında organizasyonun bazı alanlardaki gelişimi takdir edildi. Pilotlar pist güvenliği, yerel federasyonlar ve teknik denetim konularında her yıl ilerleme kaydedildiğini belirtti.

Ancak mektubun devamında ton sertleşti ve pilotlar, özellikle hakemlik ve yarış yönetimindeki standartlar, tutarsızlıklar ve prosedürler açısından ciddi endişeler yaşadıklarını vurguladı.

Mektupta ayrıca, Formula E deneyimine sahip hakemlerin ve danışmanların daha fazla görev alması gerektiğini de ifade edildi.

Mektuptaki en dikkat çekici taleplerden biriyse yarış direktörlüğüne yönelik oldu. Sürücüler, mevcut uygulamaların değerlendirilmesini talep ederek karar alma süreçlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Formula E’nin mevcut yarış direktörü Marek Hanaczewski, geçtiğimiz yıl Miami E-Prix’sinin ardından görevi Scot Elkins’ten devralmıştı.

Birçok takım patronunun bu mektuptan haberdar olmadığı biliniyor dolayısıyla pilotlara yönelik ceza veya prim kesintisi gibi yaptırımların ihtimali de tartışılıyor.

Öte yandan edinilen bilgilere göre Formula E Takımlar ve Üreticiler Birliği (FETAMA), FIA’ya ayrı bir mektup göndererek pilotların görüşlerine katılmadığını da bildirdi.

FIA ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üreticilerle, takımlarla ve pilotlarla düzenli iletişim içinde olduklarını belirtti.

“Sürücüler tarafından sportif konulara ilişkin dile getirilen görüşleri inceliyoruz. Şampiyonayı geliştirmek ve en yüksek standartları korumak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

motorsport

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

𐱅𐰭𐰼𐰃:𐱅𐰇𐰼𐰜𐰇𐰏:𐰚𐰇𐰔𐰓𐰔𐰇𐰤:𐰘𐰏𐰓𐰔𐰇𐰤

Şimdi senin o durgun ve her şeyden çekilmiş halini,
bir yaşam tembelliği sanıyorlar.

Alıntı ile Yanıt