Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2026, 09:50   #1
heulwen
Men of Mayhem
Ruh HalimYorgun
Rossi: “Kollarımda sorun yaşamamam genetik bir şanstı”

Rossi: “Kollarımda sorun yaşamamam genetik bir şanstı”
Www.TrendForum.Net

Valentino Rossi, MotoGP’de pilotların en sık karşılaştığı fiziksel sorun “Kol pompasından” (kompartman sendromu) kariyeri boyunca etkilenmemesini “genetik şans” olarak değerlendirdi.

Yaklaşık 300 beygir gücündeki motosikletleri yarış mesafesi boyunca kontrol etmek, sürücülerin ön kol kasları üzerinde büyük bir stres oluşturuyor. Bu nedenle birçok pilot, ağrı, uyuşma ve güç kaybına yol açan bu rahatsızlığı gidermek için ameliyat olmak zorunda kalabiliyor.

Ancak dokuz kez dünya şampiyonu Rossi, kariyeri boyunca bu operasyonu hiç geçirmeyen nadir isimlerden biri oldu.

Geçtiğimiz yıl MotoGP Onur Listesi’nde yer alanların katıldığı bir özel etkinlikte, eski rakibi Dani Pedrosa Rossi’ye bu sorunu kaç kez yaşadığını sorduğunda İtalyan efsane, “Sıfır.” diyerek kısa ve net bir yanıt verdi.

Pedrosa’nın şaşkınlığı üzerine Rossi, MotoGP’de hiçbir zaman bu problemi yaşamadığını bir kez daha vurguladı.

“Motokrosta biraz yaşadım ama MotoGP’de hiç olmadı.”

“Bence bu genetik bir şans. Tamamen ön kolların yapısı ve kas büyüklüğü gibi faktörlere bağlı. Benim için gerçekten büyük bir şanstı.”

Pedrosa ise kariyeri boyunca bu sorunla ciddi şekilde mücadele ettiğini anlattı.

“Ben bu sorunu çok yaşadım. Bazı yıllar daha fazla, bazı yıllar daha az; biraz da motosiklete bağlıydı. Hatta 2014’te o kadar kötüleşmişti ki neredeyse sadece sol kolumla sürüyordum.”

Pedrosa, 2015’in başında kariyerine devam edebilmek için ön kol kas zarının tamamen alındığı kapsamlı bir ameliyat geçirmişti. Ancak bunun da sorunu tamamen çözmediğini ifade etti.

“Biraz faydası oldu. Ama benim durumumda, spor salonunda çok fazla ağırlık çalıştığımda durum daha da kötüleşiyordu.”

2018 sonunda MotoGP kariyerini 31 galibiyetle noktalayan Pedrosa, en üst klasmanda şampiyonluk kazanamadan en fazla yarış kazanan sürücü olarak kayıtlara geçti. 40 yaşındaki İspanyol, KTM’nin test pilotu olarak MotoGP motosikleti kullanmaya devam ediyor.

motorsport

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

𐱅𐰭𐰼𐰃:𐱅𐰇𐰼𐰜𐰇𐰏:𐰚𐰇𐰔𐰓𐰔𐰇𐰤:𐰘𐰏𐰓𐰔𐰇𐰤

Şimdi senin o durgun ve her şeyden çekilmiş halini,
bir yaşam tembelliği sanıyorlar.

Alıntı ile Yanıt