|
Kayıp çocuk vakalarıyla ilgili beş katı güvenlik kuralı
Kayıp çocuk vakalarıyla ilgili beş katı güvenlik kuralı Www.TrendForum.Net
Kayıp çocuk vakalarıyla ilgili beş katı güvenlik kuralı
1. ilk kural tavizsizdi: Çocuk asla yabancı bir yetişkine yardım etmez.
~Ne poşet taşır, ne yol tarif eder, ne de bir saniyeliğine yardım eder.
~Annesi kızına hep şunu tekrar ediyordu: “Bir yetişkinin yardıma ihtiyacı varsa, başka bir yetişkinden ister.”
~Yabancı bir yetişkin çocuğa yaklaştığı anda, bu kural tehlikeli temasa daha güven oluşmadan keser.
~Nezaketin sık sık tuzaga düşürdüğü bir dünyada, bu kural hayatta kalmanın temelidir.
2) İkinci kural yazışmaların analizinden doğdu: İnternetteki her sır bir alarmdır.
~Çoğu trajedi şu cümlelerle başlıyordu: “sen özelsin” veya “bunu ailene söyleme.”
~Eğer biri konuşmayı gizli tutmanı istiyorsa, çocuk bunu hemen ailesine söyler.
~Kayıp vakalarında, Sır çoğu zaman bir kapandı.
3) Üçüncü kural içgüdülere aykırıydı: “Kaybolursan, olduğun yerde kal.”
~Koşmak, paniklemek ya da kendi başına çıkış yapmak en tehlikelisidir. ~Yardım yalnızca çocuğu olan bir kadından istenir.
~Hareketsizlik, kendi başıma hallederim düşüncesinin zarar verdiği yerde hayat kurtarır.
~Bu dünyanın kontrolden çıktığı anlarda kontrolü koruma stratejisidir.
4) “Sadece dene” cümlesinin duyduğu anda uzaklaş.
~Ne sundukları önemli değil. Önemli olan baskıdır ısrar eden biri dost değildir. ~Zamanında “hayır” diyebilmek, çoğu zaman uzun nasihatlerden daha fazla hayat kurtarır.
~Manipülasyonu en başında fark etmeyi öğrendiğinde, kendi güvenliğini programlarsın.
~21. yüzyılda oyundan zamanında çıkabilmek gerçek bir oyuncu becerisidir.
5) Korku susmak için değil, harekete geçmek içindir.
~Bağırmak, kaçmak, kurtulmaya çalışmak gerekir. Tanıdık bir yetişkin olsa bile.
~Hayatta kalanlar, ayıp olur korkusu yerine gürültüyü seçenlerdi.Nezaket çocukları eve geri getirmez.
~Sevdiklerini ve kendi yolunu korumak için platforma ve etkiye ihtiyacın var kendi medya gücün, senin için çalışan bir sistemi kurmanın tek yoludur.
Alıntı