Tekil mesaj gösterimi
Alt 29 Mart 2026, 19:04   #1
BBQ SAUCE
Savaşın iyisi, barışın kötüsü yoktur.
Ruh HalimEglenceli
Ahmet İnam kimdir?

Ahmet İnam kimdir?
Www.TrendForum.Net

Ahmet İnam (1947)
düşünce adamı, yazar, akademisyen

1947 yılında Afyon'un Sandıklı ilçesinde doğdu. 1971 yılında ODTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne doktora öğrencisi olarak girdi. Bu yıldan itibaren, doktora tezini verinceye dek, aynı fakültede Latince ve Eski Yunanca derslerini izledi. 1980 yılında, yardımcı dalı Eski Yunan Edebiyatı, Ana dalı Sistematik Felsefe ve Mantık olmak üzere, doktora sınavlarını pekiyi derece ile verdi. Doktora tezi: “Edmund Husserl’de Mantığın Yeri”.

29 Eylül 1980 tarihinde Beşeri Bilimler Bölümü'ne asistan olarak girdi. Aynı bölümde sırasıyla, 5 Kasım 1980’de öğretim görevlisi, 15 Temmuz 1981’de yardımcı doçent ve 21 Ekim 1983’de Sistematik Felsefe ve Mantık Ana Bilim Dalında doçent oldu. Nisan 1989’da profesörlüğe atandı. 16 Mayıs 1994-5 Haziran 2000 tarihleri arasında Felsefe Bölüm Başkanlığı yaptı.

1987-1992 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Lisans ve Yüksek Lisans dersleri, 1982-1991 yılları arasında Ankara Üniversitesi DTCF Felsefe Bölümü'nde dersler ve 1992-1993 yılları arasında Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler’de doktora dersleri verdi. 1995-1998 yılları arasında Gazi Üniversitesi’nde dersler verdi.

Mantık, bilim felsefesi, kümeler kuramı, endüktif ve model mantık, dil felsefesi, tarih felsefesi, ahlak, estetik, iletişim felsefesi alanlarında dersler verdi, tez çalışmaları yaptırdı.

1994’ten bu yana Gönül Felsefesi adını verdiği bir arayışın içindedir. Çeviri ve telif otuza yakın kitabı, 300’e yakın yayımlanmış makalesi vardır.

Edebiyat kuramı, eleştirisi ile ilgili çalışmalarını 1967'den beri sürdürüyor. Şiirimsi denemelerinin yanında yayımlanmış bir romanı var.

Evli ve bir çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

1.Yolculuk Yazıları
2.Hayatımızdaki İnce Şeylere Dair
3.Teknoloji Benim Neyim Oluyor?
4.Dünya Gönülden Gönüle
5.Keşiş, Cinler ve Tanıklar
6.Bir Sevda Yorumu Kitabı
7.Bilimin Binbir Yüzü
8.Gülden İle Hoca
9.Metaforla Saadet Olmaz
10.Yaşamla Yoğrulmuş Bilgi
11.Hıyaran
12.Şiir İki
13.Şiir Bir
14.Şiirin Sınırsızlığında
15.Bir Sevda Yorumu Kitabı - Gülden ile Hoca
16.Dolanmalar
17.Dünya Gönülden Gönüle
18.Candan Gönüle
19.Eleştirinin Kıyılarında
20.Canım Yobazlarım Benim
21.Filiz, Nerdesin?
22.Deneyen Felsefe
23.Yolculuk Hazırlıkları Felsefe Yazıları (1970-1993)
24.Mutsuzluk Ahlaksızlıktır
25.Denemenin Ardında Edebiyat Yazıları
26.Düşten Düşünceye Bilim, Teknoloji ve Çevre Üstüne

alıntı

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

TRENDFORUM EN ÇOK KONU AÇANLARDA 7 İNCİ

Alıntı ile Yanıt