Williams takım patronu James Vowles, Japonya Grand Prix’sinin ardından yaptığı açıklamada Suzuka’daki performansı “acı verici” olarak nitelendirirken, bu yarışın takım için bir dönüm noktası olması gerektiğini söyledi.
Williams için zorlu geçen hafta sonunda Carlos Sainz yarışı 15. sırada tamamlarken, takım arkadaşı Alex Albon 20. oldu.
Yarışın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Vowles, önlerindeki süreci net bir hedefle değerlendireceklerini vurguladı: “Bugün acı verici bir gündü. Bunu bir dönüm noktası olarak görmek istiyorum ve sezonun geri kalan yarışlarında adım adım yeniden puan mücadelesine dönmeliyiz. Önümüzdeki beş haftayı en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor.”
Bu medyayı görüntüleyebilmeniz için üye olmanız ve üye hesabınızla oturum açmanız gerekmektedir.
FW48’in mevcut performansından memnun olmadıklarını kabul eden Vowles, buna rağmen pilotlarının gösterdiği performansı övdü: “Carlos harika bir iş çıkardı. Yarışı hatasız sürdürdü ve elinden gelen her şeyi yaptı ama şu an aracın seviyesi bu. Alex de mükemmel sürdü ve bizim için gelecekte çok değerli olacak bir test programını tamamladı.”
Bahreyn ve Suudi Arabistan Grand Prix’lerinin iptali nedeniyle takımların önünde beş haftalık ara bulunurken, Vowles bu sürecin kritik olacağını vurguladı.
“Önümüzdeki beş hafta bizim için çok yoğun geçecek. Bilinçli olarak sınırlarımızı zorlayacağız ve Miami’ye puan alabilecek bir araçla dönmek için çok çalışacağız.”
motorsport