Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural!
Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural! Www.TrendForum.Net
Sebze ve meyvelerin taze olmasına ve küflü olmamasına dikkat edin:
Konserve hazırlanırken kullanılan malzemelerin iyice yıkanması, gıdaların taze olması ve bozulmaya uğramamış olması gerekmektedir.
Isıya dayanıklı cam kullanın:
Konserve yapımında kullanılan kapların ısıya dayanıklı cam olması önemlidir.
Cam kavanozları kaynatın
Cam kavanozlar kullanımdan önce 15-20 dakikakaynatılarak sterilize edilmelidir. Bunun yanında kavanozların kapaklarının yeni olması gereklidir.
Steril ortamda işlem yapın
Konserveyi hazırlayacağınız çalışma ortamının ve malzemelerin steril durumda olmasına dikkat edin.
Sebze ve meyveleri 15-20 dakika kaynatın
Meyveler ve domates gibi asidi yüksek besinler ortalama 15-20 dakika kaynatılmalıdır. Ayrıca tüm sebzeler temizlendikten ve parçalandıktan sonra pişirme işlemi yapılmalıdır. Böylece sebzede bulunan mikroorganizmanların yükü de azaltılmış olur.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|