Tekil mesaj gösterimi
Alt 15 Aralık 2022, 18:29   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural!




Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural!
Www.TrendForum.Net

Sebze ve meyvelerin taze olmasına ve küflü olmamasına dikkat edin:

Konserve hazırlanırken kullanılan malzemelerin iyice yıkanması, gıdaların taze olması ve bozulmaya uğramamış olması gerekmektedir.


Isıya dayanıklı cam kullanın:

Konserve yapımında kullanılan kapların ısıya dayanıklı cam olması önemlidir.


Cam kavanozları kaynatın

Cam kavanozlar kullanımdan önce 15-20 dakikakaynatılarak sterilize edilmelidir. Bunun yanında kavanozların kapaklarının yeni olması gereklidir.


Steril ortamda işlem yapın

Konserveyi hazırlayacağınız çalışma ortamının ve malzemelerin steril durumda olmasına dikkat edin.


Sebze ve meyveleri 15-20 dakika kaynatın

Meyveler ve domates gibi asidi yüksek besinler ortalama 15-20 dakika kaynatılmalıdır. Ayrıca tüm sebzeler temizlendikten ve parçalandıktan sonra pişirme işlemi yapılmalıdır. Böylece sebzede bulunan mikroorganizmanların yükü de azaltılmış olur.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt