Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Aralık 2022, 19:09   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Portakal Ci̇psi̇ Tari̇fi̇




Portakal Ci̇psi̇ Tari̇fi̇
Www.TrendForum.Net



MALZEMELER

● 4 tane büyük portakal (İsteğe bağlı olarak diğer turunçgilleri de kullanabilirsiniz ancak tercihiniz limondan yana olacaksa dilimleri şekerle kaplayıp pişirmeniz daha iyi olabilir.)

● Tarçın (opsiyonel)

HAZIRLANIŞI

● Portakalları yaklaşık 7-8 dilim olacak şekilde kesin.

● Portakal dilimlerini yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üstüne yan yana dizin.

● Önceden 80 dereceye ısıttığınız fırında düzenli aralıklarla çevirerek pişirin.

● İyice kuruyup çekene kadar bu işleme devam edin. (Portakal daha sulu bir meyve olduğu için bu süreç 2-3 saatinizi alabilir.)

● Portakal cipslerini fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar bekleyin, bu esnada cipsler daha da çıtırlaşacak.

● Üstlerine tarçın serperek farklı bir tat da elde edebilirsiniz.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt