Portakal Ci̇psi̇ Tari̇fi̇
Portakal Ci̇psi̇ Tari̇fi̇ Www.TrendForum.Net
MALZEMELER
● 4 tane büyük portakal (İsteğe bağlı olarak diğer turunçgilleri de kullanabilirsiniz ancak tercihiniz limondan yana olacaksa dilimleri şekerle kaplayıp pişirmeniz daha iyi olabilir.)
● Tarçın (opsiyonel)
HAZIRLANIŞI
● Portakalları yaklaşık 7-8 dilim olacak şekilde kesin.
● Portakal dilimlerini yağlı kağıt koyduğunuz tepsinin üstüne yan yana dizin.
● Önceden 80 dereceye ısıttığınız fırında düzenli aralıklarla çevirerek pişirin.
● İyice kuruyup çekene kadar bu işleme devam edin. (Portakal daha sulu bir meyve olduğu için bu süreç 2-3 saatinizi alabilir.)
● Portakal cipslerini fırından çıkardıktan sonra tamamen soğuyana kadar bekleyin, bu esnada cipsler daha da çıtırlaşacak.
● Üstlerine tarçın serperek farklı bir tat da elde edebilirsiniz.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
|