Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Mayıs 2026, 21:09   #1
KoJiRo
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Ruh HalimKeyifli
75 Yıllık Fantazi Klasiğinin Netflix Uyarlamasında Sürpriz Gelişme

75 Yıllık Fantazi Klasiğinin Netflix Uyarlamasında Sürpriz Gelişme
Www.TrendForum.Net

Greta Gerwig imzalı Narnia: The Magician’s Nephew filminde vizyon planları tamamen değişti.

Netflix ve Greta Gerwig ortaklığının merakla beklenen filmi Narnia: The Magician’s Nephew (Narnia: Büyücünün Yeğeni) için vizyon takvimi tamamen yenilendi ve yapımın 2027 yılına ertelendiği duyuruldu.

Çekimleri geçen şubat ayında tamamlanan film, C.S. Lewis’in The Magician’s Nephew romanının ilk beyaz perde uyarlaması olacak. 1955 yılında yayımlanan kitap, birçok okur tarafından The Chronicles of Narnia (Narnia Günlükleri) serisinin başlangıç hikâyesi olarak kabul ediliyor.

Netflix tarafından paylaşılan basın açıklamasına göre Narnia: The Magician’s Nephew, 12 Şubat 2027’de sinemalarda gösterime girecek. Film, 2 Nisan 2027’de ise Netflix’te yayınlanacak.

Narnia: The Magician’s Nephew Filminde IMAX Planları Değişti

Yapım için daha önce açıklanan planda, filmin 26 Kasım 2026’da sınırlı IMAX gösterimine çıkması ve kısa bir sinema macerasının ardından Noel 2026 döneminde Netflix’te dijital izleyiciyle buluşması bekleniyordu.

Yeni duyuruyla birlikte Narnia: The Magician’s Nephew’in tarihi ileri alınmış olsa da film, daha kapsamlı bir sinema gösterimine kavuşmuş oldu. 12 Şubat 2027’de vizyona girecek yapım, 2 Nisan 2027’de Netflix’e gelmeden önce en az 49 gün boyunca sinemalarda kalacak ve böylece yalnızca sınırlı bir IMAX etkinliği yerine daha geniş bir izleyici kitlesine ulaşma fırsatı yakalayacak.

Açıklama aynı zamanda The Magician’s Nephew romanının bu yıl 71. yıl dönümüne ulaştığı bilgisiyle paylaşıldı.

Filmin senaryosunu yazan ve yönetmenliğini üstlenen Greta Gerwig, daha önce The Chronicles of Narnia dünyasının yapımın yaratıcı yönü üzerinde güçlü bir etkisi olduğunu belirtmişti. Gerwig ve Netflix, seriyi yeni kuşak izleyicilerle buluşturmayı hedefliyor.

Yıldızlarla Dolu Oyuncu Kadrosu Dikkat Çekiyor

Narnia: The Magician’s Nephew, yeni yüzlerle tanınmış oyuncuları bir araya getiren geniş bir kadroya sahip olacak.

Filmde David McKenna, Beatrice Campbell, Emma Mackey, Carey Mulligan, Kobna Holdbrook-Smith, Daniel Craig ve Meryl Streep rol alacak.

Netflix’in basın açıklamasında Greta Gerwig, Narnia: The Magician’s Nephew için duyduğu heyecanı paylaştı. Yönetmen, C.S. Lewis ve eserlerinin uzun süredir hayranı olduğunu belirtti.

Gerwig, klasik kitabın ilk ekran uyarlamasını yazıp yönetme fırsatını büyük bir şans olarak gördüğünü ifade etti. Romanı çocukken okuduğunu ve hikâyenin hayatı boyunca kendisiyle kaldığını söyledi.

Greta Gerwig açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“The Magician’s Nephew’yi ilk okuduğumda bir çocuktum ve kozmik bir aslanın Narnia dünyasını şarkı söyleyerek hayata getirmesi şeklindeki görkemli biçimde ihtimal dışı ama bütünüyle parlak fikre âşık oldum.

“Büyüyüp film yapacağımı bilmiyordum ama müzikten inşa edilmiş bir evren fikri her zaman kalbimde yaşadı. Bunu varlığa dönüştürmeyi hayal etmemin istenmesi, bir ömürlük onur. C.S. Lewis’in The Chronicles of Narnia’sı sayesinde büyüye, gizli dünyalara ve maceraya inandım. Her yerin büyülenmiş olabileceğine ve herkesin bir destanın içine çekilebileceğine inandım. O merak ve hayranlığın herkese, benim gibi sıradan insanlara bile açık olduğuna inandım… Bu beni dönüştürdü.”

The C.S. Lewis Company’den Açıklama

The C.S. Lewis Company de ertelemeye rağmen projeye yönelik heyecanını dile getirdi. Şirket, Greta Gerwig’in çalışmalarını öven ve klasik hikâyeye farklı bir yaklaşımı farklı kuşaklardan izleyicilerle paylaşmayı beklediklerini belirten bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, romanı daha önce okuyan izleyicilerden hikâyeyle henüz tanışmamış genç kuşaklara kadar geniş bir kitle için filmin yeni bir deneyim sunacağı vurgulandı.

The C.S. Lewis Company’nin tam açıklaması şöyle:

“Greta Gerwig’in C.S. Lewis’in dünyasını ne kadar derinden benimsediğini ve Narnia: The Magician’s Nephew’ye neşe, yürek ve hikâyeye duyulan gerçek bir sevgi kattığını görmek inanılmaz derecede etkileyici. Her yerdeki izleyicilerin onun vizyonunu deneyimlemesi ve Narnia’nın büyüsünü yepyeni bir kuşakla paylaşmak için çok heyecanlıyız.”

Narnia Evreninin Başlangıç Hikâyesi İlk Kez Perdede

1950 yılında okurlarla buluşmaya başlayan The Chronicles of Narnia serisi yedi kitaptan oluşuyor. Ana hikâye, Peter, Susan, Edmund ve Lucy adlı dört çocuğun kendilerini konuşan hayvanların yaşadığı ve büyünün gerçek olduğu Narnia’da bulmasını konu alıyor.

Aslan adlı aslanın rehberliğinde çocuklar, Beyaz Cadı gibi kötü güçlere karşı savaşarak ülkeyi ve Narnia halkını kurtarmaya çalışıyor.

Narnia: The Magician’s Nephew, serinin kökenlerine odaklanan hikâyesiyle bu evrenin ilk dönemlerini sinemaya taşıyacak.

Film, 12 Şubat 2027’de sinemalarda gösterime girecek ve 2 Nisan 2027’de Netflix’te yayınlanacak.

Kaynak: Screen Rant

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

Alıntı ile Yanıt