17 Mayıs 2026, 21:12
|
|
|
Ruh HalimKeyifli
|
Tom Cruise’un Devamı Yıllardır Beklenen Bilimkurgu Filminde Heyecanlandıran Gelişme
Tom Cruise’un Devamı Yıllardır Beklenen Bilimkurgu Filminde Heyecanlandıran Gelişme Www.TrendForum.Net
Edge of Tomorrow 2 için beklenen hareketlilik başladı. Tom Cruise ve Emily Blunt’ın dönüşüyle çekimler 2026 sonbaharında başlayabilir.
Yaklaşık 12 yıldır devam filmi beklentisiyle gündemde kalan Yarının Sınırında, sonunda yeniden harekete geçti. Gelen son bilgilere göre Warner Bros., Edge of Tomorrow 2 projesini aktif geliştirme sürecine aldı. Tom Cruise ve Emily Blunt’ın rollerine geri dönmesi beklenirken, yönetmen koltuğunda ilk filmin yönetmeni Doug Liman’ın oturacağı ve yapımın 2026 sonbaharında sete çıkabileceği öne sürülüyor.
2014 yılında vizyona giren ilk Edge of Tomorrow, 175 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya genelinde 375 milyon dolar hasılat elde etmişti. Gişedeki bu performans beklentilerin altında kalsa da, film güçlü ev medyası satışları ve dijital platformlarda kazandığı izleyici kitlesiyle yıllar içinde bir bilimkurgu kült klasiğine dönüştü.
Hiroshi Sakurazaka’nın All You Need Is Kill adlı romanından uyarlanan ilk filmde Tom Cruise, uzaylı istilasına karşı savaşan askerlerin yaşadığı bir zaman döngüsünü konu alan hikâyede Binbaşı William Cage karakterini canlandırmıştı.
Devam filmi projesi uzun yıllar boyunca geliştirme aşamasında bekledi. Bu gecikmenin en büyük nedeni Tom Cruise’un Mission: Impossible serisinin yoğun çekim takvimiydi. Oyuncu, son on yılda bu serinin dört filmini çekerek diğer projelere zaman bırakmadı. Ancak Cruise, yakın zamanda Alejandro Gonzalez Inarritu’nun 2026’da vizyona girecek olan yeni filmi Digger’ın çekimlerini tamamladı.
Edge of Tomorrow 2 Filminin Senaryosu Tamamlandı
Edge of Tomorrow 2 projesiyle ilgili en dikkat çekici gelişmelerden biri, senaryonun çoktan tamamlanmış olması. Emily Blunt, Ağustos 2023’te yaptığı bir açıklamada senaryonun hazır olduğunu doğrulamıştı. Projenin senaryosunu Tom Cruise’un uzun süredir devam eden iş ortağı Christopher McQuarrie kaleme aldı.
Yönetmen Doug Liman, geçen aylarda Empire dergisine verdiği röportajda filmle ilgili duygularını şu sözlerle ifade etti:
“Tom ve ben yaklaşık iki ay önce filmi yeniden izledik, çünkü ben onu 10 yıldır görmemiştim. ‘Vay canına, bu gerçekten iyi bir filmmiş’ diye düşündüm. Sanırım bir filme yapılabilecek en büyük övgü, insanların onun devam filmini görmek istemeleridir.”
Warner Bros. Discovery İcra Kurulu Başkanı David Zaslav’in, Cruise’u Edge of Tomorrow 2 filmine öncelik vermesi için teşvik ettiği bildiriliyor. Edge of Tomorrow, stüdyonun halihazırda sahip olduğu tek Cruise fikri mülkiyeti konumunda bulunuyor.
Şu ana kadar açıklanan bilgilere göre proje aktif geliştirme sürecine alınmış durumda ve yapımın ön prodüksiyon aşamasına geçmesi bekleniyor. Filmin çekimlerine bu yılın sonbaharında başlanabileceği, ancak bu tarihin netleşmediği ve filmin vizyon takviminde henüz resmî bir açıklamanın bulunmadığı belirtiliyor.
Kaynak: Super Hero Hype
|
|