17 Mayıs 2026, 21:17
|
|
|
Ruh HalimKeyifli
|
Jackie Chan’in 40 Yıllık Aksiyon Mirası Yeni Bir Filmle Devam Ediyor
Jackie Chan’in 40 Yıllık Aksiyon Mirası Yeni Bir Filmle Devam Ediyor Www.TrendForum.Net
Jackie Chan, 40 yıllık Armour of God serisine dönüyor. Ultimatum adını taşıyan yeni film Kazakistan ve Azerbaycan’da çekilecek.
Jackie Chan, klasik aksiyon-macera serisi Armour of God’a yeni bir filmle geri dönüyor. 1986’da başlayan serinin dördüncü halkası Armour of God IV: Ultimatum için resmi onay verildi.
Yeni filmde Chan, bir kez daha “Asya Şahini” olarak da bilinen maceracı hazine avcısı Jackie karakterini canlandıracak. Yapımın çekimlerinin Temmuz 2026’da başlaması planlanıyor.
Armour of God IV: Ultimatum, Jackie Chan’in Kazakistan’da çekeceği ilk film olacak. Variety’nin aktardığı bilgilere göre yapımın çekimleri Kazakistan ve Azerbaycan’da gerçekleştirilecek.
Filmin yönetmenliğini Robert Kun üstlenecek. Yapım, Salem Entertainment tarafından hazırlanıyor. Projede yapımcı olarak Esmond Ren ve Igor Tsay da görev alıyor.
Yeni filmin 2027’nin ikinci çeyreğinde dünya çapında vizyona girmesi hedefleniyor. Ancak kesin vizyon tarihi henüz açıklanmadı.
Jackie Chan, Armour of God IV: Ultimatum Filminde Antik Bir Eserin Peşine Düşecek
Yeni film, Jackie Chan’in Asya Şahini karakterinin hikâyesini sürdürecek. İlk bilgilere göre karakter, Tumar adlı antik bir eserin peşinde başlayan küresel bir av nedeniyle yeniden aksiyonun içine çekilecek.
Söz konusu eserin bulunması için 20 milyon doları aşan bir ödül konulması, hikâyenin uluslararası ölçekte ilerleyen bir macera çizgisine sahip olacağını gösteriyor.
Seri 1986’da Başladı
Armour of God, ilk kez 1986’da izleyiciyle buluşmuştu. Jackie Chan’in hem başrolünü üstlendiği hem de kamera arkasında yer aldığı film, Indiana Jones tarzı hazine avı maceralarını dövüş sanatları, fiziksel komedi ve büyük ölçekli dublör sahneleriyle bir araya getirmişti.
İlk filmde Chan, arkadaşı Alan ile birlikte tarikat üyeleri tarafından kaçırılan bir kadını kurtarmaya çalışan hazine avcısı Jackie’yi canlandırmıştı. Hikâye, mistik güçlere sahip olduğuna inanılan zırh parçaları etrafında şekilleniyordu.
Seri daha sonra 1991 tarihli Armour of God II: Operation Condor ve 2012 yapımı CZ12 ile devam etti. İlk iki film, Jackie Chan’in kendine özgü aksiyon koreografisi ve dublör sahneleriyle öne çıkarken üçüncü film daha farklı bir dönemde seriyi yeniden canlandırma girişimi olarak gündeme gelmişti.
Proje Alem Fund Kapsamında Geliştiriliyor
Armour of God IV: Ultimatum, yeni kurulan Alem Fund çatısı altındaki projelerden biri olarak hayata geçiriliyor. Astana International Financial Centre bünyesindeki fon, Kazakistan ile bağlantılı film ve medya projelerini uluslararası ölçekte desteklemeyi amaçlıyor.
Jackie Chan, yaptığı açıklamada Kazak ortaklarla çalıştığı ilk proje olmasına rağmen bunun son olmayacağını belirtti. Oyuncu ve yapımcı, daha önce Kazakistan’da film çekmediğini ve bölgenin kendisine yeni görsel ve yaratıcı fikirler sunduğunu ifade etti.
Jackie Chan Birden Fazla Devam Projesiyle Gündemde
Jackie Chan, son dönemde farklı devam projeleriyle de gündemde. Oyuncu, 2025’te Karate Kid: Legends ile bir başka klasik seriye geri dönmüştü.
Bunun yanı sıra Chan’in, suç ve aksiyon türündeki The Shadow’s Edge ile son yıllardaki dikkat çeken projelerinden birine imza attığı belirtiliyor. Oyuncunun ayrıca uzun süredir konuşulan Rush Hour 4 için de yeniden gündeme geldiği aktarılıyor.
Armour of God IV: Ultimatum, Jackie Chan’in kariyerindeki en tanınmış aksiyon-macera markalarından birine 40 yıl sonra yeni bir halka eklemesi açısından dikkat çekiyor.
Kaynak: Movie Web
|
|