Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Mayıs 2026, 12:51   #1
KoJiRo
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Ruh HalimKeyifli
Yeni Yüzüklerin Efendisi Filminin İlham Kaynağı Ortaya Çıktı

Yeni Yüzüklerin Efendisi Filminin İlham Kaynağı Ortaya Çıktı
Www.TrendForum.Net

The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum için şaşırtan bir ilham kaynağı açıklandı. Peter Jackson, filmin psikolojik tonunda Joker etkisini doğruladı.

Peter Jackson, yeni Yüzüklerin Efendisi filmi The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum’un yaratım sürecinde beklenmedik bir yapımdan ilham aldıklarını açıkladı. Ünlü yönetmene göre Joaquin Phoenix’li Joker, özellikle Smeagol’un psikolojisini ve iç çatışmalarını beyaz perdeye taşıma konusunda projeye önemli ölçüde yön veriyor.

Uzun bir süredir beklenen Yüzüklerin Efendisi macerası, Andy Serkis’in hem başrolü üstlenip hem de yönetmen koltuğunda oturacağı bir yapım olarak dikkat çekiyor. Hikâye, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin olaylarından önce geçiyor ve Aragorn’un Gandalf tarafından Gollum’u izlemeye görevlendirildiği dönemi konu alıyor.

Yapım, J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi kitaplarının sonunda yer alan ekler bölümünde anlatılan olaylara dayanıyor. Peter Jackson bu bölümde Gollum’un çocukluğu, nasıl dönüştüğü, Shire’a ulaşma çabaları ve sonunda Mordor’da esir düşmesi gibi pek çok detayın bulunduğunu belirtti.

Oscar ödüllü yönetmen Cannes Film Festivali’nde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“2019’daki orijinal Joker filmini, Joaquin Phoenix’li olanı düşünüyorduk. Onun bir hikâye anlatırken Joker’in psikolojisini keşfetme şekli bize ilham verdi. Bizim elimizde eklerdeki hikâye var ve bu hikâyeyi anlatacağız, ancak bunu içsel bir Gollum perspektifinden anlatacağız.”

The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum İçsel Bir Psikolojik Portre Sunacak

The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, yapım ekibinin açıklamalarına göre geleneksel bir fantastik macera anlatısından ziyade, karakter odaklı ve psikolojik derinliği yüksek bir sinema dili benimsiyor. Peter Jackson bu yaklaşımı şu sözlerle açıkladı:

“Tolkien’in yazdığı şeyleri alıp belirli bir bakış açısından filme çekiyorsunuz ve bu da onun kafasının içine girmeniz anlamına geliyor. Gollum’un kafasının içine girmek gibi özel bir arzum yok. Andy Serkis bunu kendi başına yapabilir.”

Jackson, yönetmenlik görevini neden Serkis’e bıraktığını ise şöyle açıkladı:

“Filmin Gollum’un bağımlılığı ve içsel mücadeleleriyle ilgili olduğunu düşünürsek, Andy benden çok daha ilginç bir film yapacaktır. Daha iyi bir film yapabileceğimi düşünseydim, yapardım. Ama burada gerçekten ilginç bir film yapacak kişinin ben olmadığımı düşündüm.”

The Hunt for Gollum’un kadrosunda Andy Serkis (Smeagol/Gollum), Ian McKellen (Gandalf), Elijah Wood (Frodo Baggins), Lee Pace (Thranduil), Jamie Dornan (Strider yani Aragorn), Leo Woodall (Halvard) ve Kate Winslet (Marigol) yer alıyor. Senaryo, ilk üçlemenin yazarları Philippa Boyens ve Fran Walsh’ın yanı sıra Phoebe Gittins ile Arty Papageorgiou tarafından kaleme alınıyor.

Filmin vizyon tarihi 17 Aralık 2027 olarak belirlendi.

Kaynak: Geek Tyrant

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

Alıntı ile Yanıt