1 xenforo
1 vbulletin
1 smf
1 mybb
vs vs v.b sistemler'de tema kodlaması yapılınca birbirlerinin aynısı olabiliyor..
O zaman neden sistem ayrımları var ? Eklenti dersek o'da yapılıyor.. Yani ben az önce bir çalışma yaptım 10 dakika falan hafif amatörce bişiler denedim bir xenforo için bir vbulletin yapılıyor misal.. Mesela en kolay yapılanı ise bir mybb yapılması xenforodan.. Tema olarak..
Mybb'den ise' xenforo görünümü yapılması..
Smf'den ise phpbb yapılması..
Bu bizim türk masterWeb'ci arkadaşlar neden lisanssız olan free sistemleri geliştirmiyor ben anlamıyorum.. Elin ingilizlerine yabancılarına para kaptırıyoruz.. Github bakın burada binlerce script var açık kaynak kodlan'mış.. Bunları alıp bişiler yapılabilir..
Neyse soru bu işte ..
Temaların etkisi sistemler üzerinde çok değişim göstere'biliyor bu konuda ne düşünüyorsunuz_? Sistem mi önemli yoksa anlamak mı ? Yoksa anladığın bir'şey'de sistemi es geçip geliştirmek mi ? Ne biliyim lan para verince daha mı cazip oluyor hazır yapılmış sistemler..
/* Gönderi eklendi: 19:21 | Eski gönderinin zamanı: 19:17 */
Gerçi ekleme yapıyorum şuan..
Şimdi özgür kaynaklardan lisanslı olanların aynısı yapılabiliyor buna ben free diyorum ne gereği var diyorum ama ' lisanslı olmanın özelliğide aslında benzersiz taklit edilememesi anlamına geliyor.. Yani lisanslı ürün sahipleri benim tarzımı marka şeklimi kullanıyor diye dava etme hakkınada sahiptir..

Onu es geçtim ama bunun türlü kılıfına uydurularakta yapılma şekli var elbette.. Legal'dan bahsetmiyorum illegal değil.. Esinlenme yani ..