Kingdom Hearts 4 için paylaşılan yeni bir hayran teorisi, serinin ilk oyunundan bu yana kullanılan bazı ifadelerin aslında uzun vadeli bir plana işaret edebileceğini öne sürüyor. Oyuncular, açılış sahneleri ve karakterler arasındaki benzer diyalogları yeniden inceleyerek Sora’nın kökeni hakkında dikkat çekici bir bağlantı kurdu. Square Enix veya Tetsuya Nomura bu yorumu doğrulamış değil.
Kingdom Hearts 4 Teorisi Sora’yı Quadratum’a Bağlıyor
Teoriye göre Sora, sanıldığı gibi Destiny Islands kökenli olmayabilir ve aslında Kingdom Hearts 4’ün ana mekânı Quadratum’dan gelmiş olabilir. Hayranlar, karakterin ilk oyundaki açılış sözlerinde içinde bulunduğu dünyanın gerçek olup olmadığını sorgulamasını önemli bir ipucu olarak değerlendiriyor. Quadratum’un seride “gerçek dışılık” olarak tanımlanan bir aleme bağlı olması bu yorumu güçlendiriyor.
Benzer ifadelerin Kingdom Hearts 3 Re Mind finalinde Yozora tarafından tekrarlanması da iki karakter arasında doğrudan bağlantı kurulmasına neden oldu. Yozora’nın Quadratum ile ilişkisinin açık olması, Sora’nın kullandığı sözlerin yalnızca tesadüf olmayabileceği düşüncesini ortaya çıkardı. Hayranlara göre iki karakterin aynı soruyu sorması, kökenleri arasında bilinçli bir paralellik kurulduğunu gösterebilir.
Kingdom Hearts 3’ün açılışında Sora, bildiği her şeyden koparıldıktan sonra kaderinin kendisini evine döndüreceğini söylüyor. Bu söz genellikle Destiny Islands’a gönderme olarak yorumlanıyordu. Ancak yeni teori, burada bahsedilen gerçek evin Quadratum olabileceğini savunuyor. Dream Drop Distance açılışında Sora’nın Riku ve Kairi ile birlikte Destiny Islands’a düşmesi de geriye dönük bir işaret olarak ele alınıyor.
Tetsuya Nomura’nın Quadratum ve gerçek dışılık fikrini ilk Kingdom Hearts döneminden beri düşündüğünü söylemiş olması, teorinin en güçlü dayanağı kabul ediliyor. Nomura ayrıca Sora’yı özel olarak seçilmiş bir kahraman değil, sıradan bir çocuk olarak tanımlamayı sürdürüyor. Sora’nın Quadratum’dan geldiği resmen doğrulanmadı, ancak Kingdom Hearts 4’ün yeni destanı bu eski diyaloglara farklı bir anlam kazandırabilir.