Hollywood'un Oscar ödüllü usta oyuncusu Anthony Hopkins, “Life Is a Dream” adlı ilk albümü için gün saymaya başladı. Albümün çıkışına günler kala konuşan Hopkins, “İlk aşkım, hatta aslında mesleğim müzik" diyor.
"Hannibal", "The Silence of the Lambs", "Two Pope" ve "The Father" gibi filmlere imza atan Oscar ödüllü usta oyuncu Anthony Hopkins ilk albümü için gün sayıyor. “Life Is a Dream” adlı albüm Gustavo Dudamel yönetimindeki Philharmonia Orkestrası tarafından seslendirildi. Nisan ayında Londra'da bulunan Alexandra Palace'ta kaydedilen albüm, 21 Ağustos'ta Decca Records aracılığıyla yayımlanmaya hazırlanıyor.
Albümü hazırladığı döneme ilişkin konuşan Hopkins, “Bir yanım ‘Bunu sen yazmadın’ diyor. Bunun adı ne? Sahtekarlık sendromu” şeklinde özetliyor süreci. Ancak bu duygunun 12 besteden oluşan albümü tamamlamasına engel olmadığını da hatırlatıyor. Hopkins, müzikle kurduğu ilişkiyi de şöyle anlatıyor:
“İlk aşkım, hatta aslında mesleğim müzik. Bu kulağa çok resmi geliyor ama savaş sonrası yılların müziğiyle büyüdüm ve bu müzik beni etkiledi. Piyano çalmaya da oldukça küçük yaşta başladım”.
Piyanoya dört yaşında başlayan Hopkins, yıllar sonra beste yapmaya da adım attı. İlk bestesi olan bir valsi 1960 yılında, 22 yaşındayken kaleme aldı.
Oyunculuk disiplin, müzik özgürlük
Oyunculuğa kıyasla müzikte kendisini daha özgür hissettiğini söyleyen Hopkins, “Müzikte daha fazla özgürlük buluyorum” diyor. Oyunculuğu ise “Bir disiplin, işinizi bilmek zorundasınız” sözleriyle tanımlıyor. Hopkins, “Müzik benim için sınırları olmayan, özgürce hareket edebildiğiniz bir sanat dalı” ifadelerini kullanıyor.
Hopkins, "Life Is a Dream"den önce de çok sayıda film için müzik besteledi.
“Shadowlands’in açılış müziği, beste yapma konusundaki ilk maceramdı” diyen Hopkins, The Chronicles of Narnia’nın yazarı C.S. Lewis’i canlandırdığı 1993 yapımı filme atıfta bulundu.
Hopkins hem rol aldığı hem de yönetmenliğini üstlendiği 1996 yapımı "August" ve 2007 yapımı "Slipstream" ile 2020 yapımı "Elyse" gibi filmlerin müziklerini de besteledi.
Gazete Oksijen