Tekil mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2026, 01:29   #1
Zaman Yolcusu 
Ruh HalimDusunceli
Yanıt: Bir insanın olgun olduğu nasıl anlaşılır? Size göre olgun insan tanımı nedir?

Bir insanın olgun olduğu nasıl anlaşılır? Size göre olgun insan tanımı nedir?
Www.TrendForum.Net

Niye benim yorumlarım merak ediliyor bu denli efendim

İçinde gururumu okşayan gizli bir imza olduğunu hissediyorum elbette ki naçizane olarak, var olun.

Bence olgun insan, herkesin sandığı gibi sakin sakin konuşan, az gülen, ciddiyet adına medite olmuş insanlara yüklenen bir sıfat değil elbette ki. Gerçek olgunluk, bence birine "sen değişmemişsin" dedirtmeden bencilce davranabilme sanatıdır.

Açayım;

Yani aslında hâlâ
içlerinde çocuk olsa da, bunu gizlemeyi dengeli bir şekilde başarabilmektir.

Olgun insan olduğunuzda şu oluyor; artık her tartışmayı kazanmak zorunda hissetmiyorsunuz, çünkü zaten kimin haklı olduğunu biliyorsunuz ve bunu kanıtlamaya gerek duymuyorsunuz. Tabi bu noktada, olgunluk ile yorgunluğu da karıştırmamak lazım. Bahusus dışarıdan aynı görünüyorlar.

Bir de şu var: eskiden "ben asla öyle biri olmayacağım" dediğiniz şeylerin tam ortasında buluyorsunuz bir zaman sonra kendinizi. Özellikle 35'ten sonra. Eğer buna gülüp geçebiliyorsanız tebrikler, olgunlaşmışsınız. Gülemiyor ve hâlâ inkar aşamasındaysanız daha yolunuz var.

Ezcümle; olgunluk insanın artık sadece her şeyi kişisel algılamayı bırakması değil, aynı zamanda nelerin ve kimlerin kişisel algılamaya değer olduğunu daha iyi seçebilmesinin geldiği yaşam seviyesidir.

Gerisi mi?

Gerisi sadece pazarlama.

İyi forumlar.

Beatrice kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Ben bu konuda @Zaman Yolcusu yorumunu merak ediyorum

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

Usulün bozulduğu yerde hukuk, üslûbun bozulduğu yerde muhabbet kalmaz.

◤ ~ Vakit buldukça "Düşünür"
Sadece kahve içerken "Yazar"
◢

Alıntı ile Yanıt