Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg, ürün gamını genişletecek yeni modeli T6X'i tanıttı. Rekabetçi bir fiyat etiketiyle piyasaya sunulacağı açıklanan yeni model için ön talep toplama süreci önümüzdeki yıl haziran ayında başlayacak. İlk teslimat tarihi TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından açıklandı.
TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, markanın yeni modeli T6X hakkında merak edilen ayrıntıları paylaştı. T10X ve T10F’in ardından geliştirilen T6X’in, mevcut piyasa koşullarına göre daha ulaşılabilir bir fiyatla tüketicilerle buluşturulmasının planlandığını belirten Tosyalı, teslimatların gelecek yılın haziran ayında başlamasının öngörüldüğünü söyledi.
Tosyalı, TOGG’un model yelpazesini genişletme stratejisinde T6X’in önemli bir yere sahip olduğunu da vurguladı.
"Daha geniş kitlelere ulaşacak"
T6X modelinin geliştirilme sürecinde "erişilebilirlik" kriterinin ön planda tutulduğunu ifade eden Tosyalı, şu bilgileri verdi:
"T10X ve T10F'den sonra T6X'i özellikle geliştirdik ki, neredeyse şu anki cari fiyatlara göre çok çok daha hesaplı. Amacımız, daha geniş kitlelerin Togg teknolojisine ulaşmasını sağlamak. Bu doğrultuda, kullanıcılarımızın alım gücünü destekleyecek uygun kampanya süreçlerimiz de olacak."
Togg T6X için tarih belli oldu
T6X'in yollara çıkacağı takvimi de netleştiren Tosyalı, "Önümüzdeki Haziran ayında talep toplamaya başlarız. Haziran ayı sonundan itibaren de kullanıcılarımıza araçlarımızı sevk etmeye, yani yollarda T6X'leri görmeye başlayacağız." dedi.
Togg T6X’in fiyatı ne kadar olacak?
T6X'in fiyatının 1 milyon 300 bin TL bandında olup olmayacağına ilişkin soru üzerine Tosyalı, yılın başındaki hedeflerine sadık olduklarını belirtti. Tosyalı, "Ben onu bu yılın başında bir mülakatımda söylemiştim. O günden bu yana stratejimizde ve hedeflerimizde bir değişiklik yok. T6X’i bu rekabetçi fiyat seviyelerinde sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.
t24