Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2023, 02:09   #1
Çevrimdışı
Üzüm
Hayırlısıbegülüm
Siz Halkın Dediğini Yapın




Siz Halkın Dediğini Yapın
Www.TrendForum.Net

Sofracıbaşı İbrahim Erguvan’ dan bir anı:

“Atatürk sadece sofrasına davet ettiği kişilerle değil, bizim gibi hizmetindekilerle bile tartışır, danışırdı!” dedikten sonra anısını şöyle anlatır:

“Bir gece yine sofrayı hazırlamıştım. O sırada CHP Genel sekreteri olan Recep Peker ile Maliye Bakanlığı’ndan birkaç yüksek memurun geldikleri haber verildi Atatürk’e.

Atatürk Recep Peker’i görünce:

-‘Hayrola Recep?’ Dedi. Recep Bey ve arkadaşlarının o gece sofraya davetli olmadıkları Atatürk’ün bu hayrola lafından belliydi. Recep Bey:

-‘Bir sorunumuz var, Paşa Hazretleri’ diye söze başladı. Bütçede açık varmış, ekmeğe bir kuruş zam yapıp açığı bu suretle kapamak istiyorlarmış. Gazi önce:

-‘Ben milletin ekmeğiyle oynamak istemem. Başka bir gelir kaynağı bulunuz’ dedi. Sonra da hemen arkasında duran bana dönerek:

-‘Hem bakalım, bir de halka soralım. O ne der bu işe?’ Dedi. Ben:

-‘Paşam, halkımız karnını ekmekle doyurur. Ekmeğe bir kuruş zam yapılırsa, bu zam sadece fakir halkın sırtına yüklenmiş olur. Ama şayet unun çuvalına bir lira zam yapılırsa, o zaman zam zengine de fakire de aynı oranda yansır. Çünkü zengini, ekmeğe gelen zam belki az etkiler, ama onlar yiyecekleri börekle, baklavayla hatta bisküvi ve pastayla zamma katılmış olurlar’ deyince Gazi’nin yüzü güldü ve Recep Peker’e:

-‘Siz halkın dediğini yapınız’ diye emir verdi. ..
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt