Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Mayıs 2022, 16:44   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Kayseri Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarması




Kayseri Usulü Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Www.TrendForum.Net




MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
Yeteri kadar su
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım demet maydanoz
Yarım kg salamura asma yaprağı
Tuz
Üzerine:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 adet limon

YAPILIŞI

1.Pirinci sıcak tuzlu suda 15 dakika ıslatın ve süzün. Kıyılmış soğanı zeytinyağı ve sıvı yağ ile birlikte bir tencereye alıp, kavurun. Pirinci ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurmaya devam edin. Dolmalık fıstığı ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra şeker, kuşüzümü ve baharatları katın. Pirincin seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve kıyılmış maydanoz katıp, karıştırın.Yarım saat dinlendirin.

2 Salamura asma yaprağının fazla tuzunu almak için birkaç kez suyunu değiştirerek yarım saat ılık suda bekletin. Daha sonra süzün. Bir adet asma yaprağını ters olarak düz bir zemine serin.

3 Yaprağın üzerine iç harçtan koyun ve iki ucu açık kalacak şekilde sarın (uçlarını hafif bastırarak kapatın). Yaprak ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizin ve üzerine zeytinyağı ile su gezdirin. Dilimlenmiş limon yerleştirin ve önce harlı sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Daha sonra servis tabağına dizip, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

alıntı
 
Alıntı ile Yanıt