Tekil mesaj gösterimi
Alt 17 Ocak 2023, 23:18   #1
Regex
“Life is a matter of choices, and every choice you make makes you.”
Ücret karşılığında forum sitesi yaptırmak

Ücret karşılığında forum sitesi yaptırmak
Www.TrendForum.Net

Trend Sözlük
Böyle sözlük konularını @Er Şaban açardı ama bir değişiklik olsun, bunu da ben açıvereyim dedim.

Aslında yadırganacak bir şey değildir. Teknikten anlayan gönüllü bir arkadaşın ya da tanıdığın yoksa el mahkum.

Son zamanlarda; vBulletin eski rağbetini yitirdiği için Mf.Rub (Ramazan) gibi bu işe 20+ yıl vermiş arkadaşlar dahi iş alımını bıraktılar. vBulletin alanında webmaster forumlarını baz alırsam yalnızca MakayWeb (Muhammed) iş alıyor sanırım.

Genelde ücreti mukabilinde forum sitesi kurdurmak/yaptırmak/hazırlatmak isteyenler günümüz trendlerinde; XenForo tercih ediyorlar. Bunun için de R10 gibi platformlardan freelancer bulunabileceği gibi XGT tarzı Türkiye'de kabul görmüş yazılımın en uğrak destek sitesinden de bir bilirkişiyle çalışmak mümkün.

Burada aslolan şey gönüllü bir teknik yöneticiyle çalışmadığınız için anahtar teslim kurulum yaptırıp atıyorum 1.000 TL'ye el sıkışıp, forum sitenizi teslim alsanız bile iş bitmiyor. Yarın kendi ekletmek istediğiniz bir özellik ya da kullanıcılarınızdan gelecek geri bildirimler sonucunda bunları da yapalım derseniz karşıdaki geliştirici -ya da kurulumcu- illa ki ek ücret isteyecektir. Bu noktada nacizane bir eleştirim var, global hedefleriniz varsa ve bu işlerden anlayan gönüllü bir tanıdığınız yoksa ücretiyle forum sitesi kurdurduğunuzda taşırma suyla değirmen döndürmeye çalışırsınız. Ha; kimsem yok, bulamıyorum diyorsanız o adamla kalıcı bir aylık ücret üzerinden anlaşabilirsiniz ki bu da cebi epey bir yakacaktır.

Ancak uzun lafın kısası böyle bir sektör vardır ve bu sayede zerrece panel bilgisi olmayan biri bile rahatlıkla ücreti karşılığında forum sahibi olabilmektedir. Bu tarz forumların her ek işlemde, her karşılaşılan sorunda yine para harcamak zorunda olacaklarını düşünürsek ömrü ne kadar uzun olur tartışılır. Yine de aganın eli tutulmaz diyelim ve herkese başarılar dileyerek yazımızı sonlandıralım.

Alıntı ile Yanıt