Tekil mesaj gösterimi
Alt 28 Ocak 2023, 22:40   #1
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
IRC forum sitelerinin title ve metalarını genel forum eklemeleri yaparak güncellemesi




IRC forum sitelerinin title ve metalarını genel forum eklemeleri yaparak güncellemesi
Www.TrendForum.Net

Trend Sözlük
Başlıkta karakter sayısını çok uzun tutmamak için içerikte anlatayım. Örneğin elimizde bir IRC forum sitesi var. İlla IRC olarak düşünmeyin. Webmaster, oyun, teknoloji vb. forumları için de geçerli.

Bu forum 3-4 yıldır aktif olarak yayın hayatını sürdüren, gerek temel yapı taşları olan; title ve meta-description olsun gerekse kitlesiyle ve hitabetiyle olsun artık oturmuş bir yer diyelim. Bir anda title ve metalarına genel forum, genel forum sitesi gibi anahtar kelimelerle ekleme yapıyor olsun.

Akla şu ihtimaller gelir:
0- Canları sıkılmıştır.
1- Açılan bir genel forumun kısa sürede büyük başarı ve ivme yakalamış olmasından korkmuşlardır. Çünkü itibarsızlaştırma ve kara propaganda kampanyaları sonuç vermemiştir. Gemiler yakılır; o alandaki parsayı da biz toplayalım kafasıyla anahtar kelimelere bu eklemeleri yapalım demişlerdir. Ama baştan beri bir site hangi dalda yayın yaptıysa onun kategorik konumlandırması O'dur. Sonradan böyle ekleme yaparsan aha da 3. sayfadan yukarı tırmanamazsın o kadar organik trafiğe, index sayısına ve yıllanmışlığa rağmen.
2- Yeni gelen bir teknikçi bunları kişisel husumeti sonucu manipüle edip şöyle şöyle yapalım diye yönlendirmiş ve yapmıştır. Eğer bu olduysa diğer bütün kadrosu salak demektir. Daha dün gelen ve parlak bir mazisi olmayan adamın lafıyla kaç yıllık forumun temel şeylerinden olan title'ı ve metalarıyla oynatıyorsun. Akıl fukaralığınının dışa vurumu. Dua et de bu adam temayı falan çekmemiş olsun çünkü o konuda sabıkalı.

Sonuç olarak; bir site eğer IRC forumuysa IRC forumudur, genel forumsa genel forumdur. Sen IRC kullanıcılarına da genel içerikte paylaşım imkanı sunabilirsin. Ancak bunun adı genel forum paylaşım sitesi demek değildir. Mesela koskoca R10'da da -Türkiye'nin en büyük webmaster forumu- off-topic var, maxigeyik var, haber bölümü var. Onların hiç biz genel forumuz gibi iddiası var mı? Yok. Hadi baştan yola "ben hem IRC forumuyum hem de genel forum sitesiyim" diyerek çıksan yine bir nebze anlarım ama zamanlama olarak manidar bir yapılandırmadır. Seyirlik. Gül, geç yani.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt