Tekil mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2023, 07:16   #1
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Forumdaki Erişim Kesintisi ve Sunucu Değişikliği Hakkında Teknik Duyuru




Forumdaki Erişim Kesintisi ve Sunucu Değişikliği Hakkında Teknik Duyuru
Www.TrendForum.Net

Merhabalar. Bilindiği üzere TrendForum'a dün akşam saatlerinden bu yana erişim yok. Bunun nedenlerine ve yaşanan gelişmelere ilişkin kısa bir duyuru yapmak istedim.

TrendForum.Net 11 aydır Güzel Hosting sunucularında paylaşımlı bir hosting paketi üzerinde barınıyordu. Hosting firmasından performans, uptime ya da hizmet kalitesi bakımından herhangi bir memnuniyetsizlik olmasa da bir süredir SekerShell bayiliği üzerinde daha yüksek kaynaklara izin veren başka bir hosting paketine geçiş işlemi zaten konuşuluyor ve düşünülüyordu. Ancak diğer tarafta bir memnuniyetsizliğimiz olmadığı için bu işlemi ağırdan aldık.

TrendForum'un büyümesi ve sürekli artan ziyaretçi potansiyeli nedeniyle 17 Mart 2023 günü akşam saatlerinde (18:00-18:30 arası) mevcut planda bulunan aylık bandwidth (trafik) kotası doldu ve hem foruma hem de FTP, cPanel, phpMyAdmin gibi teknik denetim mekanizmalarına olan erişimi kaybettik. Aslında haftalık harici sunucuya alınan yedek sayesinde forumu birkaç günlük kayıpla hemen taşıyabilirdik. Ancak bizim için önemli ve öncelikli olan sıfır veri kaybı ile bu süreci atlatabilmekti. Dolayısıyla eski çalıştığımız hosting firmasından en güncel yedeği almamız gerekiyordu. Süreci en fazla uzatan etmen bu firmanın manuel olarak yedeği oluşturup, tarafımıza iletmelerini beklemek oldu.

Nihayet gece saat 22:30-23:00 arasında yedeğe erişimi sağladık ve yeni sunucuya taşıma işlemleri hızlıca başlatıldı, çok geçmeden de tamamlandı.

Normalde foruma erişim saat 00:30 gibi açılmıştı. Ancak bir sorun vardı. Yeni sunucuda kontrol paneli Direct Admin olduğundan vBSEO ile bu kontrol paneli uyumsuzluk gösterdi ve SEF (Search Engine Friendly - Arama Motoru Dostu) link yapımızı kaybettik. Bu durumda yeni çalışmaya başladığımız hosting firması ile tekrar durum değerlendirmesi yaparak bir taşıma işlemi daha gerçekleştirerek, forumu yine cPanel kontrol panelinin bulunduğu bir makineye alma zarureti doğdu. Bu işlem de saat 02:30-03:00 itibarıyla tamamlandı.

Sonuç olarak; TrendForum.Net kayıpsız ve sorunsuz olarak yayın hayatına devam etmektedir. Yaşattığımız bu istem dışı kesintiden dolayı tüm kullanıcılarımızdan özrü borç bilir, süreç içerisinde katkılarından dolayı @CtrL, @NucLeaR ve SekerShell Internet Hizmetleri sahibi Ömer (Teqnic)'e ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

Not: 08:00'de şehir dışına seyahatim için otobüsüm var, yazıyı biraz hızlı yazdım bazı anlatım bozuklukları veya cümle düşüklükleri olabilir. İlk müsait olduğum anda baştan düzenleyeceğim.

Keyifli forumlar dilerim.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt