Tekil mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2023, 12:48   #1
KoJiRo
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Ruh HalimKeyifli
Alonso: "Hiç böyle bir yarışa katılmadım"

Alonso: "Hiç böyle bir yarışa katılmadım"
Www.TrendForum.Net

Fernando Alonso, üçüncü olduğu Avustralya GP'den mutlu ayrılsa da, bunun kariyerinin en tuhaf yarışı olduğunu kabul etti.

Aston Martin pilotu Fernando Alonso, yarışa dördüncü sıradan başladı fakat startta Carlos Sainz'a geçildi. Ardından kırmızı bayrakla hem George Russell hem de Sainz'ı geçird.

Uzun süre Hamilton'ı kovalasa da, rakibini bir türlü geçemedi.

İkinci kırmızı bayrak sonrası Sainz ile temas yaşayan ve en geriye düşen Alonso, bir tur önceki sıralamanın alınmasıyla, üçüncü oldu.

Böylelikle 2013'ten sonra ilk kez arka arkaya üç yarışta podyuma çıktı.

Hiç böyle bir yarışa katılıp katılmadığı sorusuna Alonso, "Muhtemelen hayır."

"Bugün inişler ve çıkışlarla adeta bir hız treninin içerisindeymiş gibiydik, baştan sona pek çok şey yaşadık. Son yarım saatte neler olup bittiğini anlamak şu an bile çok zor."

"Fakat yarışın kendisi, tempo açısından bizim için iyi geçti, bence Mercedes çok hızlıydı. Lewis bugün inanılmaz bir iş çıkardı."

"Bu yüzden ona yetişemedim ya da yeterince yaklaşamadım. Yine de üçüncü olmayı başardık." cevabını verdi.

Alonso, ilk kırmızı bayrağın kendisine yardım ettiğini ancak ikincisinin pek de istedikleri gibi olmadığını belirtti.

"İlk kırmızı bayrak bize yardımcı oldu çünkü George ve Carlos geriye düştü."

"Böylece o sıraları bedavadan kazandık. İkinci kırmızı bayrağın ise pek faydası olmadı çünkü orada bir kaza oldu."

"Yine de şansımız yaver gitti ve damalı bayrağı üçüncü sırada görmek için bir başka fırsat yakalamış olduk."

"Takım olarak üçüncü ve dördüncü olduğumuz harika bir pazar günüydü."

Sezonun geri kalanı için hedefi sorulduğunda Alonso, "Sanırım podyumda biraz daha yukarıda olmak istiyoruz çünkü şimdiye kadar üç üçüncülük aldık."

"En azından bir ikincilik almalıyız!" dedi.

Motorsport

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.

Alıntı ile Yanıt