Tekil mesaj gösterimi
Alt 05 Nisan 2023, 11:47   #6
Çevrimdışı
ihaveanidea
Platin Üye
Yanıt: 5 Nisan Avukatlar Günü




Bugün madem @Regex üstadım ve nacizane benim günümüzmüş tüm tebrik ve kutlamalarınızı karşıladıktan sonra bir konuya açıklık getirmek istiyorum arkadaşlar.

Avukatlık dediğimiz hukuk mesleği bir onur mesleğidir. Bunu mesleğimizi övmek için söylemiyorum zira avukatlık mesleği Roma döneminde "honor" yani onur kelimesi ile özdeşleştirilirdi ve kesinlikle herhangi bir bedel talep etmeden ücretsiz yapılırdı. Bunu başka bir meslek grubunda göremezsiniz.

Hal böyle olunca vekillik/vekalet etmek dediğimiz işin önemi ve değeri katlanarak artıyor. Ben sadece şunu söylemek istiyorum, avukatlar müvekkillerine hukuki hizmet sunarlar ve onları hukuki muamelelerde temsil ederler. Ancak bu durum avukatın müvekkilini HAKLI BULDUĞUNU GÖSTERMEZ. Bunu neden mi söylüyorum çünkü toplumca bu basit nüveyi kavrayamadığımız için haciz esnasında öldürülen, duruşmadan çıktıktan sonra tartaklanan, ofisi basılan, gözü korkutulan avukatlarımız mesleğini özgürce ifa edememektedirler. @Regex üstadım da bana hak verecektir sırf bu nedenle bile bu onurlu mesleği terk edip hukuk camiasında başka mesleklere kayan birçok meslektaşımız var.

Bu küçük detayı önemle belirtmek istedim, buna müteakip şahsım ve @Regex üstadımın gününü kutluyor ve herhangi bir nedenle yitirdiğimiz tüm meslektaşlarımızın anılarının önünde saygıyla eğiliyorum.

Sağolunuz, varolunuz...

Son düzenleyen ihaveanidea; 05 Nisan 2023, 11:53.
 
Alıntı ile Yanıt