Tekil mesaj gösterimi
Alt 08 Nisan 2023, 08:23   #1
Çevrimdışı
Asi Ruh
Diamond Üye
Bilgisayar Ve Donanım Hakkında Herşey




Bilgisayar Ve Donanım Hakkında Herşey
Www.TrendForum.Net



Öncelikle donanım hakkında sizi bir kaç bilgi vereyim. En baştan en ufak noktaya kadar bilgi görebilirsiniz.

Bilgisayar kullanıcıdan aldığı verilerle mantıksal ve aritmetiksel işlemleri yapan yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen sakladığı bilgilere istenildiğinde ulaşılabilen elektronik bir makinedir. Bu işlemleri yaparken veriler girilir ve işlenir. Ayrıca istendiğinde yapılan işlemler depolanabilir ve çıkısı alınabilir. Bilgisayar işlem yaparken hızlıdır yorulmaz sıkılmaz. Bilgisayar programlanabilir. Bilgisayar kendi başına bir is yapmaz. Bilgisayar ile ilgili olarak kullanılan bu terimlerin anlamları aşağıda verilmiştir.

Giriş: kişi tarafından veya bilgisayar tarafından sağlanan verilerdir. Bu veriler sayılar harfler sözcükler ses sinyalleri ve komutlardır. Veriler giriş birimleri tarafından toplanır.

İşlem: veriler insanların amaçları doğrultusunda programın yetenekleri ölçüsünde işlem basamaklarından geçer.

Bellek: verilerin depolandığı yerdir. Giriş yapılan ve işlenen veriler bellekte depolanır.

Çıkış: bilgisayar tarafından işlem basamaklarından geçirilerek üretilen yazı resim tablo müzik grafik hareketli görüntü vb gibi ekrandan ya da yazıcı hoparlör gibi değişik çıkış birimlerinden alınmasıdır. Bir bilgisayarın işlem yapabilmesi için donanım ve yazılıma gereksinim vardır.

Donanım (Hardware): bilgisayarın fiziksel kısımlarına donanım denilmektedir. Ekran klavye sabit disk (sabit disk) fare yazıcı bellek mikroişlemcitarayıcı vb. Bilgisayar donanımını oluşturan parçalardır.

Yazılım (Software): bilgisayar donanımında kullanılan çeşitli programlara yazılım denir. Bilgisayar donanımının çalışmasını sağlayan yazılımlar olduğu gibi bilgisayarda işlem yapmayı sağlayan yazılımlarda vardır. Yazılıma örnek olarak kelime işlemciler (Word processor) tablolama (Spread Sheet) sunu (Presentation) programlama dilleri (Pascal C Visual Basic vb.) ses (Sound) programları verilebilir.

Son düzenleyen Asi Ruh; 08 Nisan 2023, 08:26.
 
Alıntı ile Yanıt