TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   AMD, Isınan RX 7900 XTX Ekran Kartlarını Değiştirme Sözü Verdi (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/12129-amd-isinan-rx-7900-xtx-ekran-kartlarini-degistirme-sozu-verdi.html)

KoJiRo 14 Ocak 2023 11:05

AMD, Isınan RX 7900 XTX Ekran Kartlarını Değiştirme Sözü Verdi
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

AMD, kısa süre önce Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarında yaşanan sıcaklık sorunlarını doğrulamıştı. Şirket çok az sayıda kartın sorunlardan etkilendiğini söylüyor. AMD tarafından üretilen küçük bir RX 7900 XTX partisi, etkilenen kartların aşırı ısınmasına neden olan hatalı bir soğutma sistemiyle geliyor.

AMD Radeon Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Scott Herkelman, yaptığı röportajda sorunlu Radeon ekran kartlarının değiştirileceğine söz verdi. Bu esnada, sorunun yalnızca AMD üretimi (Made by AMD) referans tasarım kartlarda ortaya çıktığını tekrar hatırlatalım. Üretim ortakları tarafından tasarlanan özel soğutmalı RX 7900 XTX modellerinde hiçbir sorun yok.

Ancak, AMD üretimi referans kartlar üretim ortakları tarafından da piyasaya sürüldü. Yani Gigabyte kutusunda referans tasarım RX 7900 XTX ekran kartı görebilirsiniz. AMD, eğer ısınma sorunlarıyla karşı karşıya kalırsanız garanti kapsamında değişimin olacağını söylüyor.

“AMD.com’dan satın aldıysanız teknik destek hattımızı arayın veya üretim ortaklarımızdan birinden ekran kartı satın aldıysanız onların servisini arayın. Sorunu çözdük. Küçük bir buhar odasında sorun var. Bu sorun kartların çok küçük bir dilimini etkiliyor.”

Son günlerde ortaya çıkan raporlarda referans Radeon RX 7900 XTX ekran kartlarının 110 santigrat derece bağlantı (hotspot) sıcaklığına ulaştığı söyleniyordu. AMD hata kaynağını bulmuş görünüyor ve sorun yaşayanlara çözüm sağlanacak.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 22:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.