TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   Samsung, 5nm Kontrolcüye Dayanan İlk SSD’leri Duyurdu (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/12137-samsung-5nm-kontrolcuye-dayanan-ilk-ssd-leri-duyurdu.html)

KoJiRo 14 Ocak 2023 11:20

Samsung, 5nm Kontrolcüye Dayanan İlk SSD’leri Duyurdu
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Samsung, 5 nanometre sınıfı işlem teknolojisini kullanan PM9C1a kontrolcüye ve 7. Nesil V-NAND’ye sahip yeni SSD serisini tanıttı. Gelişmiş üretim teknolojisi, Samsung SSD kontrolcüsünün güç tüketimini önemli ölçüde azaltmasını sağlıyor. Böylelikle sürücü genelinde de güç tüketimi aşağı çekiliyor.

PM9C1a ailesiyle öncelikle ana akım ve performans odaklı dizüstü bilgisayarlar hedefleniyor. Performans açısından bakıldığında, Samsung’un kontrolcüsü 6 GB/sn’ye kadar sıralı okuma hızı ve 5,60 GB/sn’ye kadar sıralı yazma hızı sunuyor. Ek olarak, sırasıyla 900 bin ve 1 milyona kadar rastgele okuma ve yazma IOPS değerleri sağlanıyor. Özetle, bu hızlar PCIe 4.0 x4 arayüzüne sahip bir ana akım sürücü için oldukça iyi.

Depolama cihazları, farklı dizüstü bilgisayar tasarımlarının ihtiyaçlarını karşılamak için 256 GB, 512 GB ve 1 TB yapılandırmalarının yanı sıra M.2-2230, M.2-2242 ve M.2-2280 form faktörlerinde sunulacak. Yeni SSD’lerin en çok dikkat çeken yanı şüphesiz 5nm tabanlı PM9C1a kontrolcüler. Şirketin 5nm sınıfı teknolojilerinden (muhtemelen SF5/5LLP) birini kullanan kontrolcülerin rakiplerine göre çok daha verimli olduğu belirtilmiş. Ek bir hatırlatma olarak, modern SSD kontrolcülerin çoğu 12nm sınıfı teknolojilerden yararlanıyor.

PM9C1a, önceki modele göre watt başına %70’e kadar daha fazla güç verimliliği sunmakta. Bu da yeni SSD’nin çok daha az güç kullanarak aynı miktarda görevi yerine getirebileceği anlamına gelmekte. Ayrıca bir dizüstü bilgisayar bekleme moduna geçtiğinde SSD yaklaşık %10 daha az güç kullanacak.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 12:14.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.