Forum Logo




VGA Çıkışında Görüntü Elde Edilemiyor (Görüntü Yok) Hatası Çözümü

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Nisan 2023, 07:41   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
VGA Çıkışında Görüntü Elde Edilemiyor (Görüntü Yok) Hatası Çözümü




VGA Çıkışında Görüntü Elde Edilemiyor (Görüntü Yok) Hatası Çözümü
Www.TrendForum.Net

Bu arıza en çok karşılaşılan arızalardan olup aşağıdaki adımların takip edilmesi ile çözüme kısa zamanda ulaşmak mümkün olacaktır.

– Bu tür arızalarda makine çalıştığı çok iyi bilinen monitör, klavye, mouse gibi çevre birimleri ile test edilmelidir. Eğer arıza ortadan kalktıysa değişikliği yapılmış çevre birimi arızalı demektir. Bunlara rağmen arıza giderilmediyse;
– Power kablosu test edilir. Bunun için power supply’a giren kısmı bir multimetre cihazı ile veya kontrol kalemi ile ölçülür. Burada voltaj yoksa kablo yenisi ile değiştirilir.
– Power supply fanı dönüyorsa power supply çıkışları ölçülür. 5V ve 12V çıkışlarının normal olup olmadığı gözlenir. Fakat, fan dönmüyor, çıkış voltajlarından en az biri yanlış veya koruma sesi (vızıltı şeklinde) geliyorsa, power supply bozuktur ya da SPS (Switching Power Supply – Anahtarlamalı Güç Kaynağı) aşırı gerilim dalgalanmalarından dolayı korumaya geçmiştir, veya sisteme bağlı floppy, hard disk, CD-ROM veya diğer kartlardan birinde kısa devre mevcuttur. Bu durumu anlamak için öncelikle power supply ile beslenen floppy, hard disk, CD-ROM ve anakart power bağlantıları birer birer kesilerek arıza tespiti yapılır.
– Yukarıdaki adımlar yapıldı ve arıza henüz giderilmediyse sırasıyla RAM’lerin slotlara doğru ve uygun sırayla takılıp takılmadığına, CPU ayarlarının doğru yapılıp yapılmadığına bakılır. Tamamı normalse ve imkan varsa bu parçalar çalıştığına emin olunan yenileriyle değiştirilip test edilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
Çıkışında, Çözümü, edilemiyor, elde, görüntü, hatası, vga, yok


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Düğmeye Basıldığımda Tüm Işıklar Yanıyor Fakat Hiç Bir Ses Veya Görüntü Yok Hatası Çözümü Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 08 Nisan 2023 16:58
Bursa'da gökyüzünde inanılmaz görüntü! Aykut Ülkemizden Haberler 2 20 Ocak 2023 11:46
Sıfır vaka politikasından vazgeçen Çin'de krematoryumlardan gelen görüntü kan dondurdu Zeytin Dünyadan Haberler 0 21 Aralık 2022 12:10
Samsung 200MP ISOCELL HP3 Görüntü Sensörü Tanıtıldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:37
İşte Ali Koç ve Jorge Jesus'tan ilk görüntü KoJiRo Fenerbahçe 0 01 Haziran 2022 20:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net