TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   Intel, Yarı İletken İş Birliği İçin Samsung ile Görüşüyor (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/2352-intel-yari-iletken-birligi-icin-samsung-ile-gorusuyor.html)

KoJiRo 31 Mayıs 2022 20:24

Intel, Yarı İletken İş Birliği İçin Samsung ile Görüşüyor
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Intel CEO’su Pat Gelsinger, birkaç üst düzey Samsung yöneticisiyle temaslarda bulunmak için Güney Kore’nin başkenti Seul’ü ziyaret etti. Ortaya çıkan yeni söylentiler ise Intel ile Koreli elektronik devi arasında olası yeni işbirliği planlarını gündeme getirdi.

Gelsinger, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen 2022 Dünya Ekonomik Forumu’na katıldıktan sonra Güney Kore’ye uçtu ve Samsung yöneticileriyle bir araya geldi. Masanın etrafında Samsung Electronics Başkan Yardımcısı Lee Jae-yong, eş CEO ve çip bölümünün patronu Kyung Kye-hyun, Samsung Mobile başkanı Roh Tae-moon ve diğer üst düzey Samsung yöneticileri vardı.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Korea Herald, yeni nesil teknolojilerde yarış kızıştıkça, buluşmanın iki dev arasında işbirliği beklentilerini artırdığını söylüyor. Koreli yayına göre Intel, Samsung’un bazı önemli üretim teknikleriyle yakından ilgileniyor. Hatta şirketin 10nm üzerindeki süreçlerde tökezlediğinden ve zorluklardan da bahsedilmiş. Korea Herald’ın iddiaları doğrulanmamış olsa da Gelsinger’ın kesinlikle iş orada olduğunu biliyoruz.

Intel’in yenilenen IDM 2.0 stratejisi, şirketin hem şirket içi hem de dış kaynaklı silikon üretimine odaklanıyor. Mavi devin TSMC ile ciddi bir işbirliği var ve hatta Arc Alchemist ekran kartları 6nm üretimine dayanıyor. Şirket görünüşe bakılırsa farklı dökümhanelerle olan bağlarını sıkılaştırmayı hedefliyor.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 15:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.