TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   Microsoft, Windows 10 ve 11’deki Secure Boot Sorununu Düzelten Güncellemeleri (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/29198-microsoft-windows-10-ve-11-deki-secure-boot-sorununu-duzelten-guncellemeleri.html)

DeepSilence 15 Temmuz 2023 17:50

Microsoft, Windows 10 ve 11’deki Secure Boot Sorununu Düzelten Güncellemeleri
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Microsoft, dün erken saatlerde Windows 10 KB5028166 ve Windows 11 KB5028185 güncellemelerini yayınladı. Şirket, söz konusu güncellemelerle birlikte BlackLotus UEFI bootkit güvenlik açığına karşı önlem alındığını açıkladı. Microsoft tarafından kullanıcılara yardımcı olması açısından bir rehber de yayınlandı.

Bu güncellemeyle birlikte, WinRE için yeni SafeOS Dinamik Güncelleme paketleri eklendi ve Secure Boot DBX iptal dosyalarının daha kolay bir şekilde otomatik dağıtımı sağlandı. Microsoft’un konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Dağıtım yönergeleri bölümündeki tüm SafeOS dinamik güncellemelerinin artık WinRE bölümlerini güncellemek için kullanılabilir olduğunu belirtelim. Ayrıca SafeOS dinamik güncellemelerinin yayınlanmasıyla sorun çözüldüğü için uyarı kutusunu kaldırdık.”

Rufus gibi üçüncü taraf yazılımlar, son gelen beta güncellemesiyle bu tür iptal edilmiş tüm UEFI önyükleme kitleri için algılama seçeneği ve uyarı ekledi. Aynı zamanda ZIP64 ve daha fazlası için de destek sağladı. ISO çökme sorunlarını da çözdü. Windows yapılandırma aracı NTLite da bu tür önyükleme yöneticisi iptallerini de sistemine dâhil etti.

TECHOPAT


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 04:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.