TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   AMD Ryzen 7000 Serisi Nasıl Performans Sunacak? (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/3635-amd-ryzen-7000-serisi-nasil-performans-sunacak.html)

KoJiRo 11 Haziran 2022 13:17

AMD Ryzen 7000 Serisi Nasıl Performans Sunacak?
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

AMD CEO’su Lisa Su, Computex 2022 sunumunda Ryzen 7000 duyurusuyla birlikte merak edilen birçok soruya yanıt vermişti. Sunum sırasında yalnızca tek çekirdek performansından bahsedildi ve Zen 4 CPU’ların >%15’lik bir iyileştirmeye sahip olduğu söylendi.

AMD, Financial Analyst Day 2022 sırasında Zen 4 işlemciler için IPC’de %8 ila %10’luk bir artış hedeflediğini söyledi. Ayrıca şirketin bazı iş yükü türlerinde tek iş parçacıklı performansta daha büyük kazanımlar hedeflediği belirtiliyor.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kırmızılılar ayrıca Zen 4 işlemcilerin watt başına >%25 performans ve >%35 genel performans iyileştirmelerine sahip olacağını açıkladı. Yonga tasarımcısı, Zen 4 yongalarının saat frekansında da önemli iyileştirmelere sahip olacağını söylüyor. Tanıtım sırasında zaten etkileyici şekilde 5.5 GHz hıza çıkan bir Ryzen 7000 CPU sergilenmişti. Ek olarak, Zen 4 mimarisi bellek bant genişliğinde %25’e varan artış sağlayacak.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Tek iş parçacıklı performans, hem frekansın hem de IPC (döngü başına talimat) tarafında yapılan verimlilik iyileştirmeleri sayesinde sağlanıyor. IPC tarafında %10’luk bir kazanç fena değil. Öte yandan şirketin 5nm Zen 4 işlemciler için önemli frekans iyileştirmeleri yapacağını dile getirmiştik. Böylelikle bazı iş yüklerinde %15’lik temel kazançtan çok daha fazlasını bekleyebiliriz. Bu bağlamda zaten “en az” %15’lik kazanç sunulacağı vurgulanmıştı.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

AMD, çok iş parçacıklı bir Cinebench karşılaştırmasında watt başına %25’ten fazla performans ve genel performansta %35’ten fazla kazanç gösteren bir slayt paylaşmıştı. Bu kıyaslamada 16 çekirdekli Zen 3 Ryzen 9 5950X ve 16 çekirdekli bir Ryzen 7000 masaüstü bilgisayar işlemcisi kullanıldı.

Zen 4 işlemciler ayrıca çekirdek başına %25’e kadar daha fazla bellek bant genişliğini beraberinde getirecek; bu, hem DDR5 ile atılan hem de çekirdeklere ek bant genişliği sağlamak için çipteki genişletilmiş yollardan gelen belirgin bir artış.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 18:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.