TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   Intel Arc A750, Oyunlarda RTX 3060’tan Daha Performanslı (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/6605-intel-arc-a750-oyunlarda-rtx-3060-tan-daha-performansli.html)

KoJiRo 20 Temmuz 2022 20:29

Intel Arc A750, Oyunlarda RTX 3060’tan Daha Performanslı
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Teknoloji meraklıları, Intel Arc Alchemist serisi ekran kartlarını aylardır, hatta yıllardır bekliyor. Arc A380 modeli kısıtlı da olsa piyasada yerini aldı. Giriş seviyesi GPU, ilk testleri baz alırsak beklentilerin gerisinde kaldı. Şimdi ağabeyi Arc A750 geliyor.

Intel, bu yaz piyasaya çıkacak olan ilk yüksek performanslı Arc ekran kartı Arc A750’nin performans değerlerini paylaştı. ACM-G10 tabanlı yeni model, 1440p çözünürlükte yapılan beş oyun testine göre GeForce RTX 3060’tan %17’ye kadar daha iyi performans sunacak. Teste tabi olan oyunlar ise şu şekilde: F1 2021, Cyberpunk 2077, Control, Borderlands ve Fortnite.

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Intel’den Ryan Shrout ayrıca şu sözleri söylüyor:

“Burada gösterilen performans sonuçları, Intel Arc ve Alchemist mimarisiyle çok iyi çalışan oyunların küçük bir alt kümesinden alınmıştır. Tüm oyunların bu sonuçları göstereceğini iddia etmiyorum. Ancak burada, Intel Arc A serisi kartların doğru yazılım ve mühendislik optimizasyonlarıyla neler yapabileceğini görebilirsiniz.”

[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Intel’in grafik ekibi, “Limited Edition”, yani “sınırlı sürüm” anlamına gelen masaüstü modeli için yeni görseller de paylaştı. Ancak kartın performansına ilişkin tablolar görsek de teknik özellikler hakkında hiçbir bilgi verilmedi.

Technopat


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 21:58.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.