TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bunları biliyor musunuz? (https://www.trendforum.net/bunlari-biliyor-musunuz/)
-   -   Salyangozlar Neden Yağmurlu Havalarda Ortaya Çıkar? (https://www.trendforum.net/bunlari-biliyor-musunuz/13894-salyangozlar-neden-yagmurlu-havalarda-ortaya-cikar.html)

Asi Ruh 06 Mart 2023 21:12

Salyangozlar Neden Yağmurlu Havalarda Ortaya Çıkar?
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Salyangoz, sümüklü böcek gibi canlılar hayatta kalmak için neme ihtiyaç duyarlar. Nem olmadan vücutları kuruyan bu canlılar, bu sebeple güneşin altında bir yürüyüşe çıkıp vücudundaki suyun bitmesini çok fazla istemezler. Tam da bu sebeple gün içerisinde gölge ve gizli yerlerde saklanan salyangozlar daha çok geceleri aktif olur. Güneş'in kavurucu sıcağının olmaması ve onları avlayan hayvanların da daha az olması sebebiyle geceleri aktif olan bu canlılar nemli bir ortam olan yağmurlu havalarda saklandıkları yerlerden çıkarlar.

Derileri aracılığıyla nefes alan salyangozlar, kuru havalarda vücut nemlerini korumak için saklanmayı tercih ediyorlar. Genelde bahçenizdeki bitkilerin yapraklarıyla beslenen bu canlılar, kuru geçen bir sezonun ardından yağan yağmurda açlıklarını gidermek için dışarıya çıkarlar. Bizler de bu sayede yağmur yağdığında normalinden çok daha fazla salyangoz görmüş oluruz.

Salyangozlar yağmurlu havada kış uykusundan uyanıyor.


Salyangozlar soğuk olan ekim ile nisan ayları arasındaki dönemde genelde kış uykusunda olurlar. Yağmur yağdığında ise uyanarak temel ihtiyaçlarını yerine getirirler. Pek çok farklı sebepten yağmurlu havalarda dışarı çıkan salyangozlar, bu döngüyle hayatlarını devam ettirirler.

Beatrice 06 Mart 2023 21:17

Yanıt: Salyangozlar Neden Yağmurlu Havalarda Ortaya Çıkar?
 
Çocukluğum aklıma geldi okul yolunda yağmur yağdığında solucan salyangoz basmadan yürümeye çalışır bir o kadar da midem bulanırdı :)


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 05:41.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.