Mercimekli helle çorbası tarifi
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Mercimekli helle çorbası Küçük boy ekmek için: Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım su bardağı un, 1 litre su veya et suyu, tuz, karabiber Yapılışı: Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın. Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin. Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:04. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.