Forum Logo




İki gönül bir olunca samanlığın seyran olmadığına 9 kanıt


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Ekim 2023, 15:36   #1
Çevrimiçi
İki gönül bir olunca samanlığın seyran olmadığına 9 kanıt




İki gönül bir olunca samanlığın seyran olmadığına 9 kanıt
Www.TrendForum.Net

Ne güzel demiş atalarımız, ne iyi niyetlilermiş değil mi? Daha o zamanlar "Aaa yatak odasını erkek tarafı alır" bile yokmuş belki de. Bir düğün çiçeği parasına koca çiçek halinin satın alabileceği, düğün topuzu parasına kuaför açılabileceği zamanlar değilmiş onlar. Bilememişler...

İkinci el gelinlik derken?


Ortalama bir gelin adayının teklifi almasıyla masa altından Google görsellerde "2016 gelinlik modelleri"ni aratması arasında geçirdiği ortalama süre sadece 30 saniyedir. Seneler boyunca en az 180 farklı senaryolu düğün rüyasında kendini 93 ayrı modelle gören bir kadın, kesinlikle istediği gelinlikle evlenmelidir. Çünkü iki kere iki dörttür.




İşte öncü deprem: Beyaz eşya krizi

Hayaller ankastre, gerçekler ikinci el set üstü ocak. Beyaz eşya alışverişi krizi, küçücük bir problem gibi görünse de sinsice bütün aileyi derinden sarsabilecek kadar güçlü bir etkiye sahip olabilir. İş, “Ben bu ocakta yemek YAP-MAM!”a kadar gidebilir; aile açlıktan kırılabilir.


Altı tırnaklı mı, 3 karat mı; işte bütün mesele bu!

Partneriniz lafı, “Canım hiç gözüm yok benim öyle koca koca yüzüklerde”den “Ama yani vaktin varsa beğendiğim bir 70-80 alternatif var, göz atmak ister misin?”e nasıl 10 saniyede getirebilir; hayret edersiniz!


İyi muhit ve dökülen ev mi; şehrin 500 km ötesi ama iyi ev mi?

Gönül ister ki hem muhit iyi olsun, hem ev. Ama ikisi bir arada olmuyor bir türlü. Mutlaka taraflardan biri ilk kombinasyonu, diğeri ikinci kombinasyonu tercih eder. “Bu dökülen eve nasıl misafir çağıracağız?” bu tartışmaların başlangıcı olur, karşıdan da “Şehre 3 saat uzaklıkta oturalım da kimse gelmesin mi?” atağı gelir.


“O düğün salonuna harcayacağımız paraya neler yaparız” anlaşmazlığı

“Ne diyorum biliyor musun? Gidip yurt dışında evlenelim, hiç uğraşmayalım burada düğünle filan” teklifi eğer doğru kişiye edilmediyse “Bir kere evleniyorum, düğün yapmayacak mıyız!!!”dan “Yok yok… Sen utanıyorsun benimle evlenmeye!”ye kadar çeşit çeşit sorunsala sebep olabilir.


Daha da büyük sorun: Yemekli düğün mü yemeksiz mi?


Taraflardan biri “İlle de yemekli olsun” ısrarlarına dayanamayıp “Yahu yemek de versek, kuru pasta da versek aynı altını takmayacaklar mı?” şeklinde son derece pragmatik ve çirkin bir platforma taşıyabilir mevzuyu…


“Yemekleri senin dayın bitirdi, kimseye kalmadı” suçlamaları

Her düğünde mutlaka gereğinden fazla neşeli, bugünü anne babadan bile daha fazla önemsemiş, e biraz da tüketmeyi seven bir dayı/amca modeli bulunur. Ve evet, 10’dan önce biten yiyecek ve içeceklerin tükenmesinin de büyük oranda mesulü odur.


“Seninkiler hep çeyrek taktı valla! Bilemiyorum…” sorunsalı


Hadi düğünü atlattınız. Ya düğün sabahı sayım zamanı geldiğinde? Önce küçük küçük “Yani ben bir tam takar diye düşünmüştüm. Tek amca sonuçta… Olsun, canı sağ olsun” iğnelemeleriyle başlayan gerginlik “Benim sülalem tamı tamına 7 bin 828 lira daha fazla gelir sağladı”ya kadar ilerleyebilir.


Oteli inleten “Ben standart odaya mı layığım? Ha!” yakarışları


Damat tarafı ilk kartını oynar önce: “Ya işte var bizim kuzenin devre mülkü Bodrum’da… Oraya gidelim. Koca ev!” Tutmaz tabii. Alanya’da 5 yıldızlı otel, Yunan Adaları derken, bu sorun artık Güney Yarım Küre’nin sorunudur. Engel olunamaz. Ama şunu unutmayınız… Gelin tarafı neye ikna edilirse edilsin, asla standart çift kişilik odaya ikna edilemez.

alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 22 Ekim 2023, 15:39   #2
Çevrimdışı
Hayırlısıbegülüm
Yanıt: İki gönül bir olunca samanlığın seyran olmadığına 9 kanıt




Neymiş efenim olmuyormuş: )
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bir, gönül, kanıt, olmadığına, olunca, samanlığın, seyran, İki


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Moderatör olunca ciddileşmek Er Şaban Trend Sözlük 52 29 Mayıs 2023 20:20
İki Gönül Bir Olunca Samanlık Seyran Olur Asi Ruh Ata Sözleri Ve Deyimler 1 28 Mart 2023 17:52
Kanıt Dizisi Asi Ruh Trend Sözlük 2 12 Mart 2023 15:03
Bir sabah uyandığında gözlerini tımarhanede açsan, onları deli olmadığına nasıl... Beatrice Trend Sorular 7 24 Ocak 2023 21:23
Abu Dhabi'nin ardından yapılan değişikliklerin yeterli olmadığına inanıyorlar KoJiRo Formula 1 0 13 Haziran 2022 20:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net