BBQ SAUCE |
16 Mart 2023 21:14 |
Dumpling (çin mutfağı)
Malzemeler
Hamuru için;
- 420 gr un
- 210 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
Harç için;
- 500 gr kıyma
- 2 dal yeşil soğan, ince doğranmış
- 1 adet soğan, ince doğranış
- 3 yemek kaşığı soya sos
- 1 tatlı kaşığı zencefil rendesi
- 1 adet havuç, küçük küp doğranmış
- 3 diş sarımsak, rendelenmiş
- Tuz
- Karabiber
Dumpling
Nasıl Yapılır
- Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır.
- Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır.
- Harç için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur.
- Hamur incecik açılır ve yuvarlaklar kesilir.
- İçerisine harç koyularak yarım ay şeklinde kapatılır.
- Hamurlar kızartılır, servis edilir.
- Afiyet olsun.
Püf Nokta
- İsteğe göre haşlanabilir ya da önce kızartılıp sonra haşlanarak tüketilebilir.
lezzet
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
|
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 00:27. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.