Krokan Bush
Krokan Bush Tarifi İçin malzemeler
Şu (Choux) Hamuru için: 450 gr su 200 gr tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 10 adet yumurta 310 gr un Kreması için: 4 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı mısır nişastası 5 gr vanilin 500 gr süt 5 yemek kaşığı tereyağı 100 gr şeker Karamel için: 600 gr şeker 120 gr su Krokan Bush Nasıl Yapılır? Şu hamuru için tencereye su, tereyağı, tuz ve şeker kaynatın. Kaynayan suya un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin. Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde sıkın. 190 derecede 35 dakika pişirin. Krema için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alınır. Kıvam aldıktan sonra altı kapatılır, içerisine tereyağı eklenerek soğumaya bırakılır. Karamel sos için, şeker ve suyu ocağa alın ve renk alana kadar pişirin. Şu hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos banarak dizin. Soğukken tüketin. Afiyet olsun. [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 11:52. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.