Forum Logo




Sicilyano


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Haziran 2022, 15:46   #1
Çevrimdışı
Kırılmış bir kalbin hesabı, bu dünyaya ağır gelir.
Sicilyano




Sicilyano
Www.TrendForum.Net



Sicilyano Tarifi İçin malzemeler


Kakaolu kek için

15 g pudra şekeri
15 g yumurta beyazı
10 g un
2 g kakao
15 g tereyağı (Eritilmiş)

Beyaz kek için

90 g yumurta
55 + 35 g şeker
75 g yumurta beyazı
55 g toz badem
8 g un
18 g tereyağı (Eritilmiş)

Peynirli dondurma için

150 g süt
350 g şeker
1 adet yumurta sarısı
200 g krema
300 g beyaz çikolata
100 g mascarpone peyniri
10 gr salep
5 g mahlep



Sicilyano Nasıl Yapılır?


Kakaolu kek için, bütün malzemeyi bir kaba alarak homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın ve delikli silikon kek kalıbına, boşluklar dolacak şekilde dökün. Sonrasında kek kalıbının delikleri ortaya çıkacak şekilde pasta paleti yardımıyla sıyırın ve soğuması için buzdolabına kaldırın.
Beyaz kek için yumurta ile 55 g şekeri mikserde kabartın ve bir kabın içine alın. Daha sonra yumurta beyazı ile 35 gram şekeri mikserle kabartın.
Un, toz badem ve eritilmiş tereyağını bir kaba alarak iyice karıştırın. Daha sonra ayrı ayrı kabarttığınız iki karışımı birleştirin ve sonrasında da unlu karışımı ekleyin.

Delikli kakaolu kek için hazırlayıp soğumaya bıraktığımız kekin üzerine beyaz kek karışımını ince bir şekilde dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

Fırından çıkarın ve soğuduktan sonra pasta çemberlerinin boyutuna göre keserek çemberlerin etrafına sarın.
Dondurma için; salep, mahlep, süt ve şekeri bir tencereye aldıktan sonra karıştırarak kaynatın.

Yumurta sarısını, bu karışımdan bir miktar alarak başka bir kapta hafif ısıttıktan sonra içine ilave edin. Son olarak kremayı da ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.

Ocaktan indirdikten sonra beyaz çikolata ve mascarpone peynirini ekleyin ve dondurma makinesinde karıştırarak hazır hale getirin.
Pasta çemberlerinin içine sarmış olduğunuz keklerin içine dondurmadan doldurun ve -18 derecede dondurun. Donmuş şekilde servis edin.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
sicilyano


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2025
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net