Romen Çorbası
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]
Romen Çorbası Tarifi İçin malzemeler 100 gr kıyma Tuz Karabiber Kimyon 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı yoğurt 150 ml krema 1 lt su 1,5 havuç 9 adet kornişon turşu Romen Çorbası Nasıl Yapılır? Kıyma ve baharatlar bir kaba alınır ve yoğurulur. Nohut büyüklüğünde şekil verilir ve 1 litre su da 10-15 dakika köfteler haşlanır. Köfteler kenara alınır. Başka bir tencere de meyane yapılır. Yağ eritilir, un içine koyulur ve pembeleşene kadar kavrulur. Ardından su eklenir. Su kaynadıktan sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt ve krema karışıma eklenir. Küp küp doğranan havuç eklenir ve pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın köfteler de eklenir ve bir süre birlikte pişerler. İsteğe bağlı tuşu da eklenir ve çorba hazır. Afiyet olsun. 1 Porsiyon Romen Çorbası Kaç Kalori? Romen çorbasının 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir. İçerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri değişebilir. Alıntı |
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 21:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.