Haçapuri
Haçapuri (Kaşarlı Gürcü Pidesi) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin; [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...] 2 su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yaklaşık 4,5 su bardağı un İçi İçin; 1 su bardağı kaşar peyniri 1 adet yumurta Üzeri İçin; 1 adet yumurta sarısı Gürcü pidesi için; bir kaba ılık su, maya ve şekeri koyup, 10 dakika aktifleşmesini bekleyelim. Daha sonra tuz, yağ ve unu dikkatli ekleyelim ve yumuşak bir hamur yoğuralım. Yaklaşık 40 dakika mayalanmasını bekleyelim. Bu sırada, kaşarı rendeleyelim. Yumurtayı çırpıp, karıştıralım. Ben sade kaşar kullandım bu sefer. Yumurtayı sevmiyorsanız, sade kaşar kullanabilirsiniz. Mayalanan hamuru 4 parçaya bölüp, beze haline getirelim ve tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. İçine kaşar rendesini koyalım ve elimizle toplayarak, tekrar yuvarlak beze yapalım. Merdaneyle tekrardan açalım. Çok ince olmasın. Tepsiye koyalım ve 15 dakika tepsi mayası için bekletelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. 😊 |
Yanıt: Haçapuri
Bildiğimiz kaşarlı pide
|
Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 09:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.